FK Čukarički: Ugovor sa opštinom Čukarica na 10 godina

Tanjug

14. 07. 2015. u 15:26

Cilj kluba je da kompletnom izgradnjom sportskog kompleksa na Banovom brdu omogući nesmetan razvoj Čukaričkog i ispuni normative neophodne za takmičenja u Superligi i pod okriljem UEFA

ФК Чукарички: Уговор са општином Чукарица на 10 година

Stadion Čukaričkog

Fudbalski klub Čukarički i opština Čukarica potpisali su ugovoro načinu korišćenja sportskog kompleksa kojim je rešen imovinsko-pravni status kluba i zaštićena državna imovina.

To je prvi model ugovora između države i privatnog kluba, napravljen je na 10 godina uz mogućnost da se u zavisnosti od investicija produži za još toliko.

Ugovor, koji štiti državnu imovinu, kao i planirana ulaganja vlasnika kluba, potpisali su zamenik predsednika opštine Čukarica Uroš Janković i direktor Čukaričkog Dragan Ilić.

Cilj kluba je da kompletnom izgradnjom sportskog kompleksa na Banovom brdu omogući nesmetan razvoj Čukaričkog i ispuni normative neophodne za takmičenja u Superligi i pod okriljem UEFA.

"Važno je da smo ugovorom zaštitili državnu imovinu, ali i interes fudbalskog kluba koji će sopstvenim ulaganjima doprineti razvoju sporta na Čukarici, kao i promociji opštine, grada i države. Opština i grad će se truditi da kao nosioci projekta pribave sve neophodne dozvole, a klub će nastaviti da ulaže sredstva u izgradnju kompleksa. Ovim ugovorom skinuli smo sa države veliki teret održavanja takvog jednog kompleksa koje je izuzetno skupo, a sa druge strane omogućili pravnu sigurnost za uložena sredstva", izjavio je Janković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije