Karasi: Kad je teško - Mijailović. Savić: Svetozar dobar i pošten čovek

S.I.

03. 12. 2014. u 20:46

On je izuzetno ugledna ličnost, tu je 30 godina, obavljao je sve vodeće funkcije i dobro zna kako se čuva Zvezda, kaže Karasi. Znam ga još iz vremena dok sam bio igrač, priča Dušan Savić

UPRAVNI odbor Crvene zvezde u četvrtak će na sednici ozvaničiti kandidaturu Svetozara Toze Mijailovića za predsedničkog kandidata na izborima 10. i 11. decembra. U možda najtežim vremenima za klub, kad je potrebno izmiriti čak 14 miliona evra duga do 31. marta 2015, UO je posegao za proverenim rešenjem, smatraju legende kluba.

- Kad god je bilo teško u Crvenoj zvedi poslednjih decenija, Mijailović je preuzimao odgovornost na sebe - tvrdi Stanislav Karasi. - On je izuzetno ugledna ličnost, tu je 30 godina, obavljao je sve vodeće funkcije i dobro zna kako se čuva Zvezda. A, nama zvezdašima je stalo do ugleda i poštenja. Toza nema mrlje u karijeri, repove, izuzetno je miran i pravi čovek od poverenja.

JAVOR TUŽIO ZVEZDU JAVOR je tužio Zvezdu Arbitražnom sudu za dug od 370.000 evra, koliko im duguju za transfer Ifanija Onjila. Na "Marakani" još nisu dobili taj dopis sa Terazija, ali će ova tužba dodatno otežati saniranje urgentnog duga.

Dušan Savić je član Upravnog odbora i samim tim juče nije želeo da komentariše ništa u vezi kandidature Mijailovića pre zvaničnog stava. Vladimir Petrović Pižon kaže da je uvek više voleo teren od politike.

- Znam Mijailovića još iz vremena dok sam bio igrač. Dobar, pošten čovek, ugledan zvezdaš, već je bio predsednik. Samo je pitanje koliko on i ostali ljudi u klubu imaju mogućnosti da u ovim teškim vremenima izvedu Zvezdu na pravi put - istakao je Petrović.

Kandidature za predsednika mogu da se podnesu do sutra u ponoć kad će Izborna komisija kluba zatvoriti konkurs. U narednih 48 sati Mijailović kao predlog UO može teorijski da dobije protivkandidata. S obzirom na to da su do sada odustajali ugledni privrednici Petar Škundrić, Branko Radujko, stiče se utisak da su mnogi pobegli od ugledne funkcije predsednika.

- Oni koji mogu finansijski da pomognu klubu imaju previše svojih obaveza. Zato je Zvezdi potreban čovek poput Mijailovića, koji znanjem i ugledom drži nivo kluba - ističe Karasi na ovu temu i najavljuje povratak kluba na stare osnove funkcionisanja. - Velika Zvezda je napravljena na osnovu tri jaka čoveka: predsednika, direktora i trenera. Sadašnja uprava je prepoznala da treba vratiti taj sistem i mislim da će to doneti mnogo toga dobrog Zvezdi. Verujem da će se napraviti i jak Upravni odbor, koji će imati moć da pronađe izlaz iz ove finansijske krize.

Svetozar Mijailović - Zvezdin čovek od poverenja...

TEKIĆ SE OPET KANDIDOVAO

PRVI zvanični kandidat za predsednika Crvene zvezde postao je Branko Tekić, biznismen i vlasnik kompanije "Mikromajs grup". Ni ovog puta, kao ni pre dve godine kad je želeo da bude protivnkandidat Draganu DŽajiću, nije ispunio jedan od uslova - podršku 500 aktivnih članova. NJegova kandidatura će i bez podrške članstva biti predata Upravnom odboru koji odlučuje da li je ispunio sve uslove. Prošli put je bio odbijen, a izgleda da ga slična sudbina čeka i sada.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Kosta Bozic

04.12.2014. 22:46

@Aca - Gopodina Tekica ne zele u klub. Kokeza i Terza zato sto ne ispunjava uslove.

zoki

04.12.2014. 15:10

Toza je deo zvezde ali slaba vajda agonija ce se nastaviti sve dok se ne utvrdi kako je opljackana zvezda i po cijem nalogu.Sve dok se to ne ispita nema boljitka.52 miliona evra su ogromne pare i ne razumem zasto se vec ne pokrene istraga.