Novine moraju da plate dva MILIONA dolara odštete glumcu: Sud odbacio žalbu na presudu u slučaju Džefrija Raša

Tanjug

četvrtak, 02. 07. 2020. u 23:59

Новине морају да плате два МИЛИОНА долара одштете глумцу: Суд одбацио жалбу на пресуду у случају Џефрија Раша

Foto EPA

Australijski sud odbacio je žalbu izdavača Dejli telegrafa iz Sindeja na presudu kojom je određena isplata dva miliona dolara oskarovcu Džefriju Rašu na ime odštete zbog klevete
Australijski sud odbacio je žalbu izdavača Dejli telegrafa iz Sindeja na presudu kojom je određena isplata dva miliona dolara oskarovcu Džefriju Rašu na ime odštete zbog klevete.


Australijski oskarovac tužio je sidnejski Dejli Telegraf zbog dva članka i postera objavljenih krajem 2017. godine.


Sud je doneo presudu da se glumcu isplati 2.9 miliona australijskih dolara, odnosno dva miliona američkih dolara, na ime odštete za prošle i buduće ekonomske gubitke zbog klevete.


Izdavač Nejšnvajd njuz je prošle godine uložio žalbu na presudu, koju je sud sada odbacio, preneo je AP.


Urednik lista Dejvid Ingliš rekao je da je razočaran presudom suda koja, kako on napominje, ukazuje na potrebu za reformom zakona o kleveti u Australiji.


Raš nije prisustvovao zasedanju suda na kojem je izrečena presuda, a njegov advokat nije bio odmah dostupan za komentar.


AP photo

Poznati australijski glumac dobio je Oskara za najboljeg glumca za ulogu pijaniste Dejvida Helfgota u filmu "Sjaj". Raš je takođe je bio nominovan za ovu nagradu za ulogu u filmovima "Zaljubljeni Šekspir", "Pera" i "Kraljev govor", a poznat je i po ulozi kapetana Barbose u filmu "Pirati sa Kariba".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije