Beograd opet spava posle 37 godina: Gradski hor obradio pesmu sastava U škripcu (VIDEO)

M. Ć.

subota, 30. 05. 2020. u 11:22

Београд опет спава после 37 година: Градски хор  обрадио песму састава У шкрипцу (ВИДЕО)

YouTube

Gradski hor "Beograd" obradio je, na vrlo interesantan način, pesmu "Beograd spava", koju je grupa "U škripcu" objavila 1983. na svom drugom albumu "O, je".

GRADSKI hor "Beograd" obradio je, na vrlo interesantan način, pesmu "Beograd spava", koju je grupa "U škripcu" objavila 1983. na svom drugom albumu "O, je". Nova verzija je, prilagođena datim okolnostima, nastala u karantinskim uslovima.

Članovi hora su pevali u svojim domovima, uz dirigenta Milana Miku Aćimovića, a klavir je svirala Nikolija Gigov. "Beograd spava" slovi za kultnu numeru beogradskog sastava koji je kao frontmen predvodio pokojni Milan Delčić Delča.

Autor muzike i teksta Zoran Vulović Vule je, povodom obrade, uz zahvalnost horu, ali i bivšim kolegama iz benda, emotivno napisao na "Fejsbuku":

- Pretpostavljam da se niko od ovih pevača nije ni rodio kad je nastala pesma "Beograd spava". Jedne noći, u Beogradu... Svirali smo je, obično, na kraju koncerata. Zamišljena je kao idealna pesma za noćni program radija.

Gradski hor "Beograd", osnovan 2016, predstavlja mešovito pevačko društvo. Na njihovom repertoaru su dela klasične, ali i tradicionalne, gospel, džez, pop muzike... Pesma "Beograd spava" je već na sjajan način obrađena 2011. godine, kad ju je snimio bend "Blok aut".


Foto Fejsbuk/Zoran Vulović Vule
Komentari (1)

Sumadinac BRE

30.05.2020. 12:08

Oni lepo pevaju ! Samo pesma zvuci bolesno , ko posle neke tragedije velike....