Humanitarni serijal S Tamarom u akciji u Opovu: Pomoć za porodicu Sužnjev-Drobnjak

Jl. B.

petak, 29. 05. 2020. u 09:53

Хуманитарни серијал С Тамаром у акцији у Опову: Помоћ за породицу Сужњев-Дробњак
U novoj, sedmoj emisiji devete sezone upoznajemo Snežanu Sužnjev iz Opova, samohranu majku Natalije (19), Luke (16) i Nemanje (15) Drobnjak
POSLE više od šest nedelja pauze, ekipa humanitarnog serijala "S Tamarom u akciji" (RTS 1, 21.00) nastavlja da pomaže našim sunarodnicima u Vojvodini. U novoj, sedmoj emisiji devete sezone upoznajemo Snežanu Sužnjev iz Opova, samohranu majku Natalije (19), Luke (16) i Nemanje (15) Drobnjak.

Snežana je godinama trpela nasilničko ponašanje vanbračnog partnera, a sve se pogoršalo kada je obolela od karcinoma. Zahvaljujući deci, koja su izbacila oca iz kuće, porodica je uspela da nađe mir, ali jedini stalni prihod im je socijalna pomoć. Snežana se trudi, i pored teške bolesti, da deci obezbedi osnovne životne uslove, mada su često svi bili gladni. Natalija je studentkinja Pravnog fakulteta i uspešno igra fudbal, a dečaci, Luka i Nemanja, srednjoškolci, koji žele da ostanu da žive u Opovu.

Kuća porodice Sužnjev-Drobnjak bila je u vrlo lošem stanju: zemljani pod, dva zapuštena odžaka i potpuno dotrajala stolarija. Kroz deformisane, zaglavljene, spuštene roletne, sunčevi zraci godinama nisu prodrli u prostorije.

Tokom petodnevne akcije, vredna ekipa majstora na čelu sa autorkom Tamarom Grujić, kompletno je obnovila krov i odžake na kući, uradila fasadu, postavila novu stolariju i uredila dvorište. Napravili su, takođe, betonske košuljice za nove podove, novo kupatilo i uvedeli kanalizaciju.


Ekipa serijala Foto RTS/M. Tabašević

BANATSKE ŠORE

SAZNAĆEMO i kako se igraju banatske šore, koje je Mihajlo Pupin po odlasku u Ameriku predstavio tamošnjim stanovnicima, a iz koje je, veruje se, nastao popularni bejzbol. Videćemo i kako izgleda jezero u Barandi, gde se može uživati u posmatranju ptica, kao i filmski studio u kome se snimaju najpopularnije serije i filmovi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Malter

29.05.2020. 10:26

Obo je primer drustveno odgovorne televizije koja u udarnom terminu emituje sjajnu emisiju koja je pokazna vezba za edukaciju drzavnih sluzbenika i lokalnih zajednica u saniranju socijalnih i ekonomskih neprilika. Stoga, svaka vama čast, Tamara i akcijasi i svi vama prikljuceni neimari dobra srca. Dali ste mustru, nadu i lekciju svima pa ko se prepozna kao dobar covek od inicijative taj ce mesto izgovora traziti nacin za boljima da se povodi i da vas prati u podvizima.

Saša

29.05.2020. 10:27

Svi jedva čekamo nastavak emisije "sa Tamarom u akciji" jer humanost i poruka tih učesnika upravo leči tugu, uliva nadu i puni srca ljubavlju. U njoj ima sve ono što nam u našem društvu inače nedostaje.Kamo sreće da je više ovakvih akcija. Ideja te emisije okuplja na istom zadatku i lokalnu samoupravu i komšije i decu školarce. Ona je primer zajedništva i humanosti.

Mitra

29.05.2020. 21:14

Hvala Tamari i ekipi za ovaj projekat kome se pridružilo sve vise vrednih pravih humanista. Oni su ogledala u kojima smo opet ugledali lepo ljudsko lice nase lepe Srbije.