SRPSKI pijanista Matej Jovanović i Luka Jovanović, koji svira gitaru i peva, organizovaće u nedelju, 12.aprila, u 18 časova humanitarni mini-koncert na internetu koji će trajati oko pola sata, a sakupljena sredstva će biti usmerena za borbu protiv virusa korona. Ideja je da svi daju onoliko novca koliko mogu, a svaki od donatora će dobiti pristup privatnom linku , gde će koncert biti prenošen.

Događaj se organizuje u saradnji sa američkom kompanijom LeeLoo i platformom za novčane donacije GofundMe.

- Na našu inicijativu, dogovorili smo se sa organizatorima da polovina sredstava bude donirana za Srbiju, a drugi deo za svet - napominju braća Matej i Luka, i dodaju da je koncert, ne bi li svi ukusi bili zadovoljeni, podeljen u tri dela - klasika, bluz-rok i instrumentalni psihodelični rok.

Matej je kreator, a Luka umetnički direktor stranice namenjene muzičarima i ljubiteljima klasike, pianoworldwide, čiji profil na "Instagramu" ima više od 150.000 pratilaca. Matej studira na Regionalnom konzervatorijumu u Parizu, a nanizao je brojne nastupe u Srbiji, Sloveniji, Austriji, Italiji... Luka je student druge godine glume na Fakultetu umetnosti Priština - Zvečan. Glumio je u nekoliko domaćih serija i stranih filmova, kao i u mnogim studentskim filmovima.

Zainteresovani sve mogu da pogledaju na ovom linku