TRUBAČ Marko Marković je, u beogradskom kafiću "Zvuci srca", gde rade mladi sa blagim smetnjama u razvoju, organizovao druženje sa prijateljima iz udruženja "Dečje srce" i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, a pridružile su im se Kristina Đorđević i Bojana Babić iz Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije. Tom prilikom Marković je predstavio spot za numeru "Kolači", koju će uskoro izvesti na festivalu "Beovizija".

- Pre dve godine sam podržao kampanju "Integritet" Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom - podseća Marković.

Pročitajte još - Vođen idejom da sačuva tradicionalni zvuk trube: Marko Marković krenuo putem slavnog oca Bobana

- Snimio sam video sa Jovanom Lazić, devojkom sa autizmom i učestvovao sam u promociji kampanje na sajmu "J=DNAKI".

Pred nastup na "Beoviziji" želeo sam da sa Jovanom i drugarima iz "Dečjeg srca" podelim pesmu sa kojom ću se takmičiti "Kolači" i da ih obradujem kolačima.

Prelepom, humanom događaju prisustvovala je Biljana Barošević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Drago mi je da je Marko odabrao "Zvuke srca" za promociju pesme sa kojom se takmiči - ne krije Baroševićeva. - "Zvuci srca" su primer dobre prakse, i verujemo da će se i druga udruženja ugledati na njih. Marku želim uspeh na "Beoviziji", ovim gestom pokazao je da smo svi jednaki.