MINU Nenadović, studentkinju druge godine glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Srđana Karanovića, zapazili smo u seriji "Žigosani u reketu", gde je tumačila lik trudne srednjoškolke Biljane. Pamtimo je i iz serija "Komšije", "Fore i fazoni" i "Jelena", a sada pleni pažnju gledalaca telenovele "Crveni mesec", u kojoj igra prkosnu kneginjicu Tatjanu, ćerku kneginje Olge Nariškine (Jelena Gavrilović). Mina, za "Novosti", otkriva, da je mnogo naučila od Jelene, kao i od Isidore Građanin, sa kojima ima najviše scena.

- Nas tri imamo posebnu energiju, a obe imaju strpljenja i razumevanja za mene. Samo dok gledam Jelenu kako glumi, mogu toliko lepih stvari da naučim, jer je veliki profesionalac - kaže naslednica glumca Nenada Nenadovića i balerine Snežane Nenadović, koju je reditelj i scenarista Roman Majetić pozvao da igra Tatjanu. - U početku je to trebalo da bude mala uloga i da se nas tri vratimo za Rusiju. Međutim, i moj i Isidorin lik su se zadržali mnogo duže u seriji.

* Tatjana iz inata majci, zavodi šefa ruske tajne službe Krasilnikova. Koliko se ponašanje tadašnjih devojaka razlikuje od današnjih?

- Pre više od 100 godina, bio je to veliki skandal da devojka tako nešto uradi. A danas je normalno da devojke budu sa starijim muškarcima, što je meni čudno. Tatjana se predstavlja kao fina devojčica od 16 godina, koja je u sukobu sa majkom, ali nastaje haos kad proradi njen inat.

* U čemu je tajna velike gledanosti ove telenovele?

- Publika je verovatno, kao i ja, oduševljena epohom, kostimima, frizurama, scenografijom, a pre svega, glumcima i ljubavnom pričom! Smejemo se kada čitamo komentare u kojima se gledaoci iskreno nerviraju kada vide da Sofija i Nikola nisu zajedno. Lik Tatjane za mene predstavlja sve ono o čemu sanjaju devojčice, jer ja se na snimanju zaista osećam kao princeza. Imam omiljene kostime koje obožavam da nosim, pa se ranije obučem i šetam u njima.

* Da li vam je bilo teško da naučite tekst na ruskom?

- Moja drugarica sa klase živela je donedavno u Rusiji i ona me je učila kako da izgovorim moj tekst. Na leto će biti emitovan američki igrani film The game Ane Lazarević, u kojem, pored Baneta Trifunovića, glumim na engleskom koji dobro govorim.

* Pamtite li neku anegdotu sa snimanja?

- Mihajlo Jovanović se jednom presvukao u ženu i ušetao usred kadra. Sa Isidorom, koja je povredila nogu, čekala sam prevoz, kada se pojavio Miloš Đurović koji je rekao Isidori "Penji se na kočije" i onda je nastavio da vuče kočije!


PANIKA ZBOG SCENA SEKSA

* KAKO ste se osećali kada ste snimali scene seksa sa ruskim glumcem Jevgenijem Volovenkom?

- Uspaničila sam se i pozvala mog profesora Srđana, koji je bio tu za mene u svakom trenutku i vrlo sam mu zahvalna, jer sam se uplašila kako će sve to da izgleda. I ruski kolega mi je puno pomogao, kao i reditelj Strahinja. Dogovorili smo se šta želim, a šta ne u tim scenama - kaže Mina Nenadović.