JAVNI servis RTS odabrao je 24 kompozicije koje će krajem februara učestvovati na festivalu "Beovizija 2020". Pobednička pesma će predstavljati Srbiju na "Evrosongu" u maju u Nizozemskoj.

Na konkurs se prijavilo 90 kandidata, a učesnike "Beovizije" odabrala je selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS. Između ostalih, svoje nove pesme predstaviće Neda Ukraden ("Bomba"), Ivana Jordan ("Vila"), folker Ivan Kurtić ("Sabajle"), koji je i prošle godine na ovoj manifestaciji privukao pažnju, njegov kolega po žanru Bane Mojićević ("Svet sa Prokletija"), legendarni Bora Dugić sa sastavom "Balkubano" ("Svadba velika"), hard-rokeri afirmisani još u SFRJ "Karizma" ("Ona me zna")... Sanja Vučić, predstavnica Srbije na "Evrosongu" u Stokholmu 2016, pokušaće ponovo da se domogne ove manifestacije kao članica sve popularnijeg ženskog sastava "Harikejn", koji će se predstaviti pesmom "Hasta la vista".

Pročitajte još - „BEOVIZIJA“ IZAZVALA BROJNE POLEMIKE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Pevači se šalili i sa sobom i sa izvođenjem

Na "Beoviziji" će učestvovati i Igor Simić (pesma "Ples za rastanak"), Sanja Bogosavljević ("Ne puštam"), "Rošer etno bend" ("Samo ti umeš to"), Marko Marković ("Kolači"), EJO ("Trag"), Andrija Jo ("Uvek"), "Naiva" ("Baš baš"), Bojana Mašković ("Kao muzika"), Milan Bujaković i Olivera Popović ("Niti"), Nenad Ćeranić ("Veruj u sebe"), Ana Milenković ("Tajna"), Srđan Lazić ("Duša i telo"), Lazar Živanović ("Puklo je nebo"), Milica Mišić ("Kiša"), Tea Devi ("Sudnji dan"), Biljana Đurđević ("Raj") i Aleksa Vučković ("Kaži").

Manifestacija u Roterdamu biće održana 12, 14. i 16. maja, pod sloganom "Open up" ("Otvorite se"). Žreb za polufinale "Evrosonga" na programu je 28. januara. Podsetimo, Srbiju je prošle godine na "Evrosongu" u Tel Avivu predstavljala Nevena Božović. Izvodeći numeru "Kruna" plasirala se u finale, gde je zauzela 18. mesto.