Najveća balkanska zvezda Ceca Ražnatović poštuje sve praznike i obeležava ih onako kako tradicija nalaže, a kaže da njen sin Veljko unosi badnjak u kuću, dok ostali članovi porodice bacaju žito i novčiće.

- Moja želja je da za Badnje veče i Božić svi budemo kod kuće zajedno. Veljko i Anastasija to znaju i ne prave pitanje oko toga. Moj sin, kao muška glava porodice, unosi badnjak, a mi ostali bacamo žito i novčiće po kući - kaže Ceca Ražnatović i dodaje da će im se ovog Božića u tome pridružiti trudna snajka Bogdana.

- Srećna sam što sam uspela da naučim svoju decu da cene tradiciju i da usvoje običaje na pravi način, kao što smo sestra Lidija i ja naučene još u detinjstvu. Božićni rituali me raduju, pa tako ni darivanje ne izostane. Radujem se poklonima koje dobijem, ali sam najsrećnija kada vidim koliko su moja deca i sestrići oduševljeni svojim.

Folk diva objašnjava da nije vešta u kuhinji, tako da će za prazničnu trpezu biti zadužena njena sestra Lidija.

- Mene to ne zanima. Da me zanima, naučila bih do sada. Imam mnogo drugih obaveza, tako da nemam kada da razmišljam o kuvanju. Lidija i njen suprug su odlični kuvari, pa je trpeza uvek lepa, ali i posna. Dok drugi budu krkali prase, mi ćemo brstiti ribu, ali to nam ne smeta - kaže pevačica za "Srpski Telegraf".

Običaj da se novčići i žito bacaju kada ulazi domaćin u kuću sa badnjakom datira iz najdublje prošlosti, a naši preci verovali su da štiti porodicu.


(Blic)