Ilda je dala predlog, a cela porodica je pristala na to: Odlučeno šta će biti sa kućom Šabana Šaulića

Novosti online

15. 12. 2019. u 18:43

Илда је дала предлог, а цела породица је пристала на то: Одлучено шта ће бити са кућом Шабана Шаулића

Foto: Nenad Živojonović

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd
Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen - kuću u rodnom Šapcu. Na ovu ideju došla je pevačeva mlađa kćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji veruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obležili pevačev život i karijeru.

- Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali. U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi. Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali - ispričao je izvor.

(Informer.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Sapcanka

15.12.2019. 19:02

O,pa nije neki nobelovac,koga u Sapcu interesuje muzej ovog pevaca?To je porodicna stvar,ccc...

Dana

16.12.2019. 00:43

Smatram da je to porodicna stvar. Samo jos fali da na aukciji pocnu da prodaju njegove licne stvari. Da je neki Nobelovac pa da izloze njegova dela, ovako mi to sve lici na brzu zaradu.

To je posledica toga

16.12.2019. 12:08

što su ga sahranili u aleji zaslužnih građana, pa su se stvarno primili....