Južni vetar stiže na male ekrane u formi serije: Marašev život iza rešetaka

M. Bobinac

14. 12. 2019. u 22:28

Јужни ветар стиже на мале екране у форми серије: Марашев живот иза решетака

IMDb

Reditelj Miloš Abramović poručuje za "TV novosti" da je prezadovoljan završenim materijalom
FILM "Južni vetar", koji je oborio sve rekorde gledanosti u našoj zemlji dogodine stiže na Prvi program Radio-televizije Srbije u formi serije. Početak emitovanja zakazan je za kraj februara (nedeljom), a tačan datum još nije poznat. Novih 10 epizoda nadovezaće se na četiri u kojima je sažet prvi deo filma, pa će televizijska publika neupućena u radnju ovog fantastičnog krimi-trilera s lakoćom moći da uhvati kopču sa likovima i zapletom.

Reditelj Miloš Abramović poručuje za "TV novosti" da je prezadovoljan završenim materijalom.

Pročitajte još - Biković objavio zajedničku fotku sa Đuričkom iz Los Anđelesa, pa mu uputio jaku poruku

- Mada je snimanje trebalo da traje do kraja oktobra, kada je završen glavni deo posla, u novembru smo dosnimavali određene deonice u Italiji i Sloveniji. Sada smo u fazi postprodukcije i presrećni smo što se uskoro selimo na mali ekran - kaže Avramović.
Očekivanja su velika, kako ekipe koja je realizovala ovaj projekat, tako i publike. Nije lako ponoviti ogroman uspeh, ali naš sagovornik je uveren da će televizijski gledaoci reagovati na isti način kao i bioskopska publika.

- Serija će biti prava bomba! Nadam se da će gledanost biti velika, a od toga zavisi i koliko ćemo sezona snimiti. Spremni smo da pravimo i 20 ciklusa ako treba, jer zaista uživamo u svom poslu. Ova priča je izuzetno inspirativna za mene kao reditelja, slojevita je, interesantna i otvara prostor da se razrađuje na više nivoa - od produbljivanja radnje do zadiranja u psihologiju likova - ističe Avramović.

Miki Manojlović


U međuvremenu desile su se promene u glumačkoj ekipi. Kako saznajemo, sa Žarkom Lauševićem nije postignut dogovor o saradnji zbog termina snimanja i činjenice da glumac živi na drugom kontinentu. Deo serije "Južni vetar" više neće biti ni Dragan Bjelogrlić, a razlog je preklapanje snimanja sa nastavkom njegovog hit projekta "Senke nad Balkanom". Zato će u lik koji je Bjela igrao u prvom delu filma "uskočiti" Predrag Miki Manojlović.

- Prvi put sam sarađivao sa Mikijem i smatram da se sjajno snašao u ovoj ulozi. Takođe, nikada do sada nisam imao priliku da radim sa Ljubomirom Bandovićem i to je bilo fantastično iskustvo. Njegova uloga momka iz podzemlja je veoma karakteristična i važna za ovu priču - zagonetan je reditelj.

Miloš Biković


Radnja serije počinje tamo gde se prvi deo filma završava, odnosno prati život mladog kriminalca Petra Maraša iza rešetaka. A prava drama nastaje kada se glavni junak dočepa slobode... Priče iz podzemlja dočaraće velika glumačka ekipa na čelu sa Milošem Bikovićem, a čine je Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Nikola Pejaković, bugarski glumci Hristo Šopov i Aleksander Sano, zvezda italijanske krimi-drame "Gomora" Salvatore Espozito i drugi.

Miloš Timotijević i Aleksandar Berček


DETALjI O NASTAVKU FILMA

POČETAK snimanja filma "Južni vetar 2", čija se radnja nadovezuje na onu iz serije, zakazan je za mart 2020. godine. Mada posao još nije ni u začetku, okvirni termin premijernog prikazivanja u Sava centru već je poznat.

- Svečana projekcija biće upriličena 20. ili 22. oktobra naredne godine. Ovaj datum ima posebnu simboliku, jer je i prvi film "Južni vetar" tada udahnuo život i ostvario ogroman uspeh. Želim da to ponovimo - kaže Avramović.

Miloš Biković i Srđan Todorović


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije