Kirk Daglas proslavio 103. rođendan: Potomci mu priredili zabavu, uz njega bila i supruga En (100)

V. N.

09. 12. 2019. u 22:35

Кирк Даглас прославио 103. рођендан: Потомци му приредили забаву,  уз њега била и супруга Ен (100)

Kirk i En sa porodicom,Foto Instagram/cameronmorrelldouglas

Potomci priredili zabavu u domu jedne od poslednjih živih zvezda zlatnog doba Holivuda

LEGENDARNI holivudski glumac Kirk Daglas proslavio je u ponedeljak 103. rođendan, uz njega je bila druga supruga En (100) sa kojom je u braku od 1954, a detalje sa zabave u porodičnoj kući podelio je na "Instagramu" njegov unuk Kameron Daglas, sin glumca Majkla Daglasa.


Slavljenik je za rođendan dobio tortu sa motivima iz filma "Spartak", koji je Kirk snimio 1960. i koji ga je proslavio. Na torti su bili šlem i gladijatorski mač, koje je velikan svetske kinematografije nosio u filmu "Spartak", igrajući maestralno vođu ustanka rimskih robova.

Pročitajte još -Kirk Daglas trenira i u 101.

- Srećan rođendan, ćale, ti si poklon ovom svetu, svetlost koja vodi i moja inspiracija. Volim te - napisao je Kameron.

Kirkov sin Majkl Daglas i snaja Ketrin Zita Džons trenutno se nalaze u Nju Delhiju, pa stoga nisu mogli da prisustvuju rođendanskoj zabavi, ali su se oglasili na svojim instagram-profilima i čestitali rođendan čoveku koji je zauzeo 17. mesto na listi najvećih muških glumačkih legendi Američkog filmskog instituta.

- Srećan rođendan, tata! Ti si živa legenda i čitava tvoja familija šalje ti svu ljubav pravo iz srca - napisao je Majkl Daglas.

Majkl Daglas sa ocem Foto Instagram/mishaelkirkdouglas

Ketrin je pak fotku na kojoj joj svekar sedi u krilu ovako opisala:

- Ovaj momak u mom krilu je napunio 103 godine! Srećan ti rođendan, tatice! Volim te svim srcem.

Ketrin Zita Džons sa svekrom Foto Instagram/catherinezetajones

Kirk Daglas rođen je 1916. kao Išur Danijelovič u Amsterdamu (SAD), a roditelji su mu bili jevrejski imigranti iz današnje Belorusije. Imao je siromašno detinjstvo, a ime je promenio neposredno pre nego što će se priključiti američkoj mornarici u Drugom svetskom ratu. Radio je više od 40 poslova pre nego što je postao glumac. Sam sebi je plaćao časove glume, dok ga Američka akademija dramskih umetnosti nije zapazila i dala mu stipendiju.

Sa unukom Kameronom Foto Instagram/cameronmorrelldouglas

Prvi film "Čudnovata ljubav Marte Ajvers" snimio je 1946, a glumio je i u "Zidinama Jerihona", "Mladiću s trubom", "Žudnji za životom", "Obračunu kod OK korala", "Šampionu"... Oskar ga je i pored tri nominacije zaobilazio sve do 1996, kada je u 80. godini, konačno dobio počasni pozlaćeni kip, za pola veka stvaralačke i moralne snage u kinematografiji.

Sa Lorin Bekol u filmu "Mladić s trubom" Foto Vikipedija

Život je proveo u društvu lepotica, dvaput se ženio, prvi put sa glumicom Dajanom Dil sa kojom je osam godina bio u braku, a drugi put sa En Bajdens sa kojom je proveo više od pola života i uz koju je ostario. Sa Dajanom ima sinove Majkla i Džoela, a sa En Pitera i pokojnog Erika.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Воја

10.12.2019. 01:32

Он је један од мојих омиљених глумаца, али кад сам видео фотографију, рекох себи: "..беш 103 године, хоћу да рикнем на време и не мучим ни себе ни потомке!"

Dobrivoje038

06.02.2020. 10:23

@... - A sto ce biti od vas u 103 godine, da li ce te uopste da licite na "zimbi ??