Klinci u kandžama kriminala: Domaća krimi-drama Grupa uskoro na malim ekranima

S. K.

12. 10. 2019. u 15:20

Клинци у канџама криминала: Домаћа крими-драма Група ускоро на малим екранима

Ivana Zečević,Foto RTS

Reč je o ambiciozno zamišljenoj seriji u kojoj se prepliću žanrovi i društvene grupe, a u središtu zbivanja su mladi

PORODICA, škola, društvo i sistem mogu da stvore kriminalca, ali isto tako i heroja. Ko pobeđuje na kraju ove borbe - saznaćemo u domaćoj krimi-drami "Grupa", koju ćemo premijerno gledati od 13. oktobra, nedeljom, na RTS 1 u 20.05. Reč je o ambiciozno zamišljenoj seriji u kojoj se prepliću žanrovi i društvene grupe, a u središtu zbivanja su mladi. I to tinejdžeri.

U 11 epizoda pratićemo tri uzbudljive priče. Prva u fokusu ima policajca Gagu (Igor Benčina). Njega će istraga zločina dovesti do Strahinje (Filip Đurić), čoveka za koga sumnja da je umešan u ubistva. Ovaj kriminalac, koji pokušava da legalizuje svoje poslove ucenama i potkupljivanjem, stožer je druge priče. U trećoj pratimo tinejdžera, čiji se život sticajem teških okolnosti našao između policajca i kriminalca, pa će morati da odluči kojoj strani će se prikloniti.

U prvoj epizodi upoznajemo braću - tinejdžere Luku i Vanju koji odrastaju na Dorćolu sa samohranom majkom. Mlađi brat Vanja pokušava da se afirmiše na sportskom terenu, dok se stariji bavi dilovanjem. Zaplet počinje kada Luka ode na kućnu žurku i tamo upozna devojku Danicu, kojoj prodaje ekstazi.

Posle tragedije koja se iznenada dogodila, Lukin život se u potpunosti menja. On se nalazi u procepu između moćnog biznismena i inspektora trećeg odeljenja, koji pokušavaju da ga pronađu. Tinejdžer odlazi kod kriminalca Borisa od koga traži pomoć. Mafijaš pristaje, ali zahteva od Luke uslugu. U međuvremenu, inspektor Gaga pokušava da uđe u trag snajperisti koji je ušao u zemlju i tako spreči ubistvo...

Tijana Marković i Igor Benčina,foto RTS

Kreatori serije su Uroš Tomić i Dragan Đurković, a glumačku ekipu čine još i Vojin Ćetković, Branka Katić, Denis Murić, Ivana Zečević, Marko Milivojević Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović...


SLIKA NAŠIH ŽIVOTA

"GRUPA" nije klasična policijska serija o istrazi, niti slika srpskog društva i omladine, a ne čini je i samo ljubavni zaplet. Ova složena drama realistična je saga o našim životima, a porodične priče, svet gradskog podzemlja i sveprisustvo savremenih tehnologija, u njoj su isprepleteni i čvrsto povezani.

Dejan Lutkić,foto RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije