Nele Karajlić napisao nastavak Solunske 28

V. N.

20. 09. 2019. u 08:41

Неле Карајлић написао наставак Солунске 28

Foto Promo

U njoj pripoveda o svemu onome što je snašlo stanare te ulice tokom nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu

DANAS, 20. septembra će se u prodaji naći drugi tom buduće trilogije Doktora Neleta Karajlića "Solunska 28 - o prijateljstvu i izdaji" ("Laguna"), koji pripoveda o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu, a glavna ličnost je jedna žena koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu, a ona pobedila ljubavlju.

- Ovo je priča o jednom jutru koje je promenilo sve, priča o jednom gradu, ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu koji se podiže iz pepela, verom u sebe - kazao je Karajlić i dodao da je to priča o jednom muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu praštanjem. - Ovo je priča o jednoj golgoti posle koje, kao i posle svake golgote, dođe voskrsenje, ali je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako slepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utehu.

Pročitajte još - POSLE 22 GODINE: Nele Karajlić pred Nišlijama

Prvo druženje sa Neletom uz promociju knjige i mini-koncert, zakazano je za 1. oktobar od 18 sati u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Ovo je njegova treća knjiga, posle autobiografije "Fajront u Sarajevu" i romana "Solunska 28 - o novcu i strastima", za koju je dobio nagradu "Moma Kapor".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije