Danica Krstić i Divanhana poklanjaju pesmu “Voće rodilo” (VIDEO)

Dejan Ćirić

27. 06. 2019. u 09:40

Даница Крстић и Диванхана поклањају песму “Воће родило” (ВИДЕО)

Foto: Dušan Petrović

Pesma “Voće rodilo” je druga autorska pesma grupe “Divanhana”, čiji članovi ističu da je susret sa Danicom, zaista, doprineo tome da se ova pesma dogodi i zvuči baš ovako - poletno i raspevano
Danica Krstić, za koju kažu da je najlepši etno vokal Balkana, danas je objavila svoju novu pesmu “Voće rodilo”, nastalu u saradnji sa čuvenim sevdah bendom “Divanhana”. Ovom pesmom, poznata umetnica najavljuje svoj drugi album, na kome će sarađivati sa najčuvenijim izvođačima tradicionalne muzike naših prostora.


Poznanstvo, a kasnije i saradnja sa grupom “Divanhana”, dogodila se sasvim spontano, a Danica ističe kako je od prvog trenutka mislila o tome kako bi bilo lepo da se zajedničkim snagama uradi nešto kvalitetno, što će publika voleti.


“Pre nekoliko godina upoznala sam sam predivne ljude iz “Divanhane” i nekako smo “kliknuli” na prvu. Nas je spojio radio, verovali ili ne! Gostovala sam na Radiju Beograd, kada se grupa “Divanhana” uključila u program. Sedela sam u studiju, sa autorkom emisije, i tokom razgovora smo spontano dogovorili moje gostovanje na njihovom koncertu u Beogradu. Od tog trenutka, pa do danas, naše prijateljstvo traje, a od samog početka smo smišljali kako zajedno da uradimo nešto što će biti kvalitetno i što će naša publika voleti. Kao proizvod ovog druženja dogodila se pesma “Voće rodilo”. Srećna sam što je ovo prva pesma koja će se naći na albumu koji pripremam, a koji će okupiti najtalentovanije muzičare i etno stvaraoce naših krajeva. Ono što je obeležilo ceo kreativni proces nastanka pesme “Voće rodilo” je puno pozitivne energije i ljubavi, i zato se nadamo da ćete je voleti, baš kao i mi.” kaže poznata umetnica za NovostiOnline.


Pesma “Voće rodilo” je druga autorska pesma grupe “Divanhana”, čiji članovi ističu da je susret sa Danicom, zaista, doprineo tome da se ova pesma dogodi i zvuči baš ovako - poletno i raspevano.


PROČITAJTE I: Danica Krstić: Uživam u čarima tradicionalne muzike


“Nedugo nakon što smo našoj publici poklonili pesmu “Zova”, usledio je poziv od nama izuzetno drage koleginice Danice Krstić, sa željom i idejom da zajednički zakoračimo u kreativnost i upustimo se u novu autorsku avanturu. Mi smo od ranije imali već mnogo ideja za neke nove melodije i stihove. Danica je ubrzo stigla u Sarajevo, i nakon svega nekoliko proba, note su procvale i voće je rodilo.Priča o dvoje mladih ljudi, izgorelih u želji za zagrljajima i ljubavi, ubrzo je pretočena u kompoziciju “Voće rodilo”, na koju smo svi izuzetno ponosni. Srećni smo što publici poklanjamo naš najnoviji kreativni rad, kao i na datoj prilici da sarađujemo sa Danicom, divnom i kreativnom mladom umetnicom, koja nam je nesebično poklonila svu raskoš svog neizmernog talenta.” rekao je pijanista benda, Neven Tunjić.


Pesma je snimana u “LongPlay” studiju u Sarajevu, a produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda “Divanhana”, Borjan Milošević. Spot, u kojem su prikazane neopisive lepote i čari prirode Bosne i Hercegovine, sniman je na Bjelašnici.


Pesma i video realizovani su kao deo novog projekta Danice Krstić, pod nazivom “Balkan koncept”, na kojem će ova umetnica sarađivati sa mnogo eminentnih imena muzičke scene Balkana, ali će se, sasvim sigurno, naći i na novom albumu benda “Divanhana” koji planiraju da objave početkom naredne godine.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)