Besa: Borba za porodicu

T. MIRKOVIĆ

14. 12. 2018. u 06:30

Sa pretpremijere nove serije koja će da se emituje od 16. decembra u 21.00 na Superstar TV, MTS televizije

Беса: Борба за породицу

Toni DŽordan i Dušan Lazarević Foto T. Ćirić

ŠTA biste uradili da spasete život svoje porodice? Verovatno sve, zar ne? A da li je to zaista tako, svi ćemo se zapitati uz novu domaću psihološku dramu "Besa", britanskog autora Tonija DŽordana. Serijal od 12 nastavaka stiže nam nam 16. decembra u 21.00 na Superstar TV, MTS televizije, a pratićemo ga nedeljom.

Imali smo priliku da, na pretpremijernom prikazivanju prve epizode, vidimo početak ove uzbudljive priče o borbi za porodicu, protkane gangsterskim obračunima, akcijom i policijskom istragom. Sve počinje tragičnom pogibijom ćerke mafijaškog bosa. Usled korišćenja narkotika, ona je izgubila kontrolu nad vozilom i udarila u kombi glavnog lika, Uroša.

Devojka nije preživela, a Urošu sledi borba sa njenim ocem, Dardanom, ozloglašenim narko-bosom. - Radi se o tome šta je Dardan (Arben Bajraktaraj) tražio od Uroša kako bi "otplatio" smrt njegove ćerke. Uslovljava ga: ako to ne učini, naneće mu bol tako što će ubiti njegovu ženu i decu - otkriva nam Toni DŽordan. - Sada je na našem junaku da učini nešto što nije mogao ni da sanja - moraće da ubije.

Život jedne obične porodice prikazuje nam prva scena serije, te nas polako, ali i dinamično, uvodi u zaplet zbog kog se u ovom domu sve menja.

- Moj lik, Uroš Perić, porodičan je čovek koji ima firmu, dvoje dece, finansijske probleme. NJemu se dešava nešto neuobičajeno - u saobraćajnoj nesreći, iako nije odgovoran, smatra se krivim - rekao nam je Radivoje Bukvić. Kako će morati da prođe ozbiljne psihološke izazove, kao i transformaciju ne bi li se izborio sa teškom situacijom, Bukviću je ova rola izazov. - U nekim trenucima sam mogao da se poistovetim sa njim, a bilo je i momenata kada se nisam lako snašao, s obzirom na težinu situacije.

Radivoje Bukvić, Marija Bergam

Opasnog mafijaša Dardana uporno ali bezuspešno pokušava da uhvati inspektor Interpola, Petriti, kog tumači Miloš Timotijević.

- Ovo je vrlo kompleksna uloga, odmah sam je prihvatio. Uživao sam radeći sa fantastičnom ekipom, a najveći izazov su mi bili trbušnjaci.

Miloš Timotijević

Podršku u ostvarivanju cilja - hvatanja narko-bosa, Timotijeviću pruža koleginica i prijateljica, koju igra Hana Selimović. - Ona je zanimljiva, ambiciozna žena, rastrzana između porodičnih i poslovnih obaveza, a njen odnos sa Petritijem je specifičan.

Ekipa ovog napetog serijala broji oko 200 glumaca iz desetak zemalja, a prva epizoda snimana je na 25 lokacija. Podršku glavnom junaku pružaju njegovi najbolji prijatelji, koje tumače Boris Milivojević i Ivan Zarić. U ulozi mladog Albanca, odraslog u Švajcarskoj, videćemo Slavena Došla, koji nam otkriva:

- Imam divnu partnerku iz Makedonije i igram uz sjajnog Radoslava Markovića.

Pretpremijernom prikazivanju prve epizode prisustvovale su brojne javne ličnosti, među kojima i ministar policije Nebojša Stefanović, Srđan Šaper, dok je glumica Marija Bergam pružala podršku suprugu Radivoju Bukviću.

Slaven Došlo


GLUMAČKA PODELA JE POLA REŽIJE

KAKO je glumačka podela pola režije, samo u razgovorima smo proveli nekoliko meseci, a u procesu kastinga tri-četiri, i to intenzivnog rada. Ovaj proces često pretvaram u neku vrstu radionica, te glumci odmah počinju da razumeju svoj lik, pa kada dođu na snimanje ne kreću od nule - otkrio nam je reditelj serijala Dušan Lazarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Equinox

14.12.2018. 06:55

Još jedan skriveni psihološki udar na Srbiju. Neki "Dardan" uslovljava. "Dardan"? Aludira se na lažnu istoriju. Autor britanac. Zakonom zabraniti ovo.

Slavkan

14.12.2018. 08:32

Суперстар ТВ, МТС телевизије, а. Je li ovo zvaničan naziv televizije i da li isti naziv je i kod SBB provajdera? Žarko želim da gledam "Besu." Molim za instrukcije na kojem kanalu, broju TV kod kabl. provajdera SBB.