Harvi Vajnstin uhapšen, pa pušten uz kauciju

A. P.

25. 05. 2018. u 17:31

Харви Вајнстин ухапшен, па пуштен уз кауцију

Harvi Vajnstin Foto AP

Holivudski producent se predao policiji zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

NEKADA najmoćniji holivudski producent Harvi Vajnstin (66) juče se predao njujorškoj policiji zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, posle čega je uhapšen a zatim pušten uz kauciju od milion dolara! U policijsku stanicu došao je u jutarnjim časovima po lokalnom vremenu, a zatim sa lisicama na rukama sproveden u sud na Menhetnu. Vajnstin, kome je zabranjeno da napušta Njujork, negirao je optužbe da je seksualno opštio sa ženama bez njihovog pristanka. Tužilaštvo Menhetna zvanično tereti Vajnstina za dva slučaja (silovanje i seksualni napad), mada su osramoćenog producenta desetine žena (među kojima i veliki broj poznatih glumica) javno optužile za isto krivično delo.

Vajnstin sa lisicama na rukama iz policije odveden u sud (VIDEO)

- Ja sam, kao i još mnogo žrtava Harvija Vajnstina, izgubila nadu da će silovatelj biti priveden pravdi - poručila je glumica Rouz Megouen, koja je među prvima javno optužila slavnog producenta. - Dvadeset godina kasnije, zaklinjem se da ću ispraviti ovu nepravdu. Danas smo jedan korak bliži pravdi.

Ešli Džad tužila Vajnstina: Uništio mi je karijeru!

Slučaj "Vajnstin" je bio povod za formiranje pokreta "Me too", pa su stotine žena javno optužile moćne biznismene, vladine zvaničnike i ljude iz sveta zabave za zlostavljanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije