BIO JE VLASNIK FIRME, IMA 4 DECE U INOSTRANSTVU: Sada stoji u redu za besplatan obrok na ulici

Novosti online

22. 09. 2020. u 20:08

БИО ЈЕ ВЛАСНИК ФИРМЕ, ИМА 4 ДЕЦЕ У ИНОСТРАНСТВУ: Сада стоји у реду за бесплатан оброк на улици

Foto: Printskrin Prva TV

RADETA Vinčića snimila je ekipa Prve dok je čekao svoj obrok na Terazijama. Besplatno mu ga je udelila "Solidarna kuhinja", dobrotvorni projekat pokrenut tokom vanrednog stanja.

Seća se tačnog datuma kada je prvu noć morao da provede na ulici, kada je izgubio dom. To je bio 5. maj 2014. godine.

- Na ulici sam zato što je grupa kriminalaca upala u moj stan kad sam bio u Republici Srpskoj, na Strazburu sam i čekam odluku Strazbura. Bio sam vlasnik firme, imao sam 32 radnika - pričao je Rade, koji je dodao da je po struci diplomirani pravnik.

Na pitanje "Je l' nemate nikog svog" odgovorio je sa zadrškom.

- Ako mogu da ne odgovorim na to pitanje... Imam. Otac sam četvoro dece. Troje je u Parizu, jedno u NJujorku - kazao je Rade za emisiju Exploziv.

"Solidarna kuhinja" nastala je na ideji solidarnosti, jer su na početku pandemije korona virusa mnogi ostali bez posla, pa i sigurnog obroka.

- LJudi koji kuvaju, mi ih nazivamo aktivistima, oni nam se javljaju dobrovoljno. Mi im dostavimo namirnice, sve što je potrebno, pokrijemo im račun, ukoliko treba neku kupovinu posebno da obave, oni naprave obroke, po kuhinji je 20-30 obroka, neko od naših vozača dođe, to se utovari i odnese se na pult. Finansiramo se isključivo donacijama - kaže Nikola Bogdanović.

Osim namirnica oni dostavljaju i posude i recepte. Recepti su potrebni, jer retko ko ume da pravi obroke za toliko ljudi, a jedan od osnivača je profesionalni kuvar.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)