VELIKO SLAVLJE U SVILAJNCU: Baka Rada doživela stotu

Z. GLIGORIJEVIĆ

21. 09. 2020. u 14:47

KAD doživiš stotu, znači da si zdrav – šali se baka Rada Jovanović iz Svilajnca, koja je svoj vek proslavila uz trubače, rođendansku tortu i svoje najbliže rođake.

ВЕЛИКО СЛАВЉЕ У СВИЛАЈНЦУ: Бака Рада доживела стоту

Foto Brana Živković

Srećna je što je ništa ne boli, ne ide lekaru, pa nema ni zdravstvenu knjižicu, ni ličnu kartu. Jedina u porodici ne nosi naočare, a plela je do pre šest godina.

Foto Brana Živković

Iako je od malena puno radila, vodili goveda, sejala konoplju i žnjeli je ručno, srpom, jeli proju ispod sača, sir i mleko, život joj, veli, nije bio težak. Baka Rada nije znala da nam kaže da li je recept za dugovećnost zdrava ishrana ili genetika, jer je i njena baka Desa dočekala stotu, ali se obistinilo predviđanje njenog supruga Miloša.

Foto Brana Živković

- Govorio mi je da ću da doživim stotu, a ja sam se šalila da ću da živim 101 godinu. Šalila sam se njim da ću da živim bar tri dana duže od njega. A, eto, od njegove smrti prošlo je već 13 godina – veli baka Rada, koja živi sa sinom Milosavom, unukom Živoslavom i njegovom suprugom Zorica, praunukama Nenadom i Marijom, i čukununukom Aleksom i Ninom.

Foto Brana Živković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)