PRVI SA 10 NA DIPLOMI: Goranac iz Kosovske Mitrovice najbolji student Ekonomskog fakulteta - rad i trud se isplate

D. ZEČEVIĆ

19. 09. 2021. u 16:30

OSNOVNU i srednju Ekonomsko-trgovinsku školu sam završio u Kosovskoj Mitrovici. Budući da potičem iz porodice privatnih preduzetnika, s vremenom sam zavoleo ekonomiju, zbog čega sam se i opredelio da upišem Ekonomski fakultet.

ПРВИ СА 10 НА ДИПЛОМИ: Горанац из Косовске Митровице најбољи студент Економског факултета - рад и труд се исплате

Foto D. Z.

Mada je završiti u roku i biti jedan od najuspešnijih studenata san svakog mladog akademskog građanina i budućeg intelektualca, put do toga svakako nije lak. Redovno sam pohađao predavanja i vežbe i nastojao da kontinuirano učim, što je i dalo rezultat. Jer, kada nešto volite i kada sebi postavite cilj, onda vam ništa nije teško.

Ovim rečima Sanel Mehmeti (23), Goranac iz Kosovske Mitrovice koji je sa desetkom diplomirao na Ekonomskom fakultetu iz Prištine sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, potvrđuje da se rad i trud uvek isplate. Osim što je fakultet završio kao prvi u generaciji, posebnu pažnju privukao je i njegov diplomski rad "Kriptovalute i novi načini plaćanja", koji je zapravo prvi sa tom temom na ovom fakultetu.

- Izrada diplomskog rada bila je vrlo izazovna, pogotovo što je reč o temi nedovoljno poznatoj široj javnosti. Zato su profesori, pre svega moj mentor dr Srđan Milosavljević i članovi komisije, bili pozitivno iznenađeni što sam izabrao baš tu temu za odbranu završnog rada. Svidelo im se to što postoje studenti koji prate moderne tokove u ekonomiji, a naročito što se to odvija na našem univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici - priča ovaj uspešni mladić.

Mehmeti dodaje da su ga za rad na ovu temu motivisale mogućnosti elektronskog poslovanja i plaćanja u eri digitalizacije, što po njegovom mišljenju treba iskoristiti na najbolji način. I dok skromno dodaje da je na odbrani diplomskog rada dobio velike pohvale od mentora i članova komisije, kaže da planira da nastavi usavršavanje i upiše master, a potom i doktorske studije.

 Akademci iz Kosovske Mitrovice, Foto Arhiva

- Budući da težim da se i dalje bavim naukom, krajnji cilj mog usavršavanja i ambicije jeste da dam sopstveni doprinos zajednici u praktičnoj primeni znanja koje sam stekao i koje ću steći u nekoj od eminentnih institucija. Iako među mojim kolegama ima onih koji smatraju da je na Zapadu sve uvek bolje, počev od plate i mogućnosti usavršavanja, lično želim da ostanem među svojim narodom jer volim svoju zemlju. Zato bih voleo da radim u svojoj struci kako bih mogao da svoje znanje prenesem mladima, da se zajedno usavršavamo i nadograđujemo -podvlači Mehmeti.

Mladi diplomac Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja. Ipak, najdraže priznanje je ono koju mu je lično uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje je dobio kao jedan od najuspešnijih studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

 Sanel Mehmeti , Foto D. Z.

BITKOIN

DOK objašnjava da je bitkoin kreiran 2009. godine kao prva decentralizovana kriptovaluta, Sanel ističe da je i u Srbiji kao i u gotovo svim državama sveta bitkoin kao sredstvo plaćanja izuzetno prihvaćen.

- Suštinski razlog za to jeste izuzetno smanjenje troškova u poslovanju - kaže Sanel i dodaje da se Zakon o digitalnoj imovini u Srbiji primenjuje od 29. juna ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)