METALNE KONSTRUKCIJE ZA SVE SITUACIJE: Kraljevačka "Amiga" proizvodi višenamenske stubove, koriste se u javnom osvetljenju

J. Su. - S. B.

28. 10. 2020. u 16:48

KOMPANIJA "Amiga" iz Kraljeva najsavremenijim proizvodnim metodama izrađuje višenamenske stubove koji svoju primenu imaju u javnom osvetljenju, telekomunikacijama, saobraćaju, sportu.

МЕТАЛНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ ЗА СВЕ СИТУАЦИЈЕ: Краљевачка Амига производи вишенаменске стубове, користе се у јавном осветљењу

Foto promo

I oni dokazuju da se u Srbiji stvaraju konstrukcije koje pored složenog projektovanja zahtevaju i besprekornu fabričku izradu, i to zahvaljujući domaćim ljudskim i materijalnim resursima. Njihovi principi rada savršeno su se uklopili u zahteve za dobijanje žiga "Čuvarkuća".

I dobila su ga tri proizvoda - KRS čelični konusni okrugli stubovi, VRS čelični konusni poligonalni stubovi i CRS čelični cevni segmentni stubovi.

- Imajući u vidu tradiciju firme "Amiga" i kvalitet proizvoda u kontinuitetu, odlučili smo da učestvujemo u projektu Privredne komore Srbije za dobijanje žiga "Čuvarkuća" kao potvrde kvaliteta proizvoda domaćeg porekla - kaže Miroslav Tlačinac, direktor kompanije "Amiga". - Mišljenja smo da je akcija veoma važna za domaće proizvođače i da podstiče firme da domaći proizvodi zauzmu značajne pozicije na našem tržištu i samim tim budu prepoznati od krajnjeg kupca.

Proizvodi okićeni "Čuvarkućom" se koriste u javnom osvetljenju puteva, ulica, trgova (KRS i CRS stubovi) i za reflektorsko osvetljenje stadiona, mreže, dalekovode i mobilnu telefoniju (VRS stubovi). U "Amigi" ističu da su oni izrađeni najsavremenijim postupcima, od lima i cevnih profila, savijanjem specijalnim alatima na velikim presama, uzdužnim zavarivanjem plazma nevidljivim varom iz jednog komada ili CO2 postupkom, dužine do 16 metara, ili čak do 65 metara. Očekuju da će akcija prerasti u državni projekat za zaštitu domaćih proizvođača na našem tržištu.

Foto promo

- Ovde posebno ukazujem na situacije kada su pitanju investicije u javnom sektoru za putnu infrastrukturu, elektroenergetske i telekomunikacione mreže - ističe Tlačinac. - Taj projekat bi bio od životnog značaja za opstanak domaćih proizvođača u uslovima pandemije korone kada su sve aktivnosti u pogledu investicija i novih poslova u velikoj meri smanjene.

"Amiga" je privatna porodična firma, osnovana 1990. godine, koja danas zapošljava oko 210 radnika i raspolaže sa oko 20.000 kvadrata proizvodnog prostora na površini od oko šest hektara u Kraljevu. Pored stubova za javno osvetljenje i mobilnu telefoniju, mreže i dalekovode, sa proizvodnih linija ova fabrike silaze još i tramvajski, trolejbuski i železnički stubovi putne signalizacije, specifične čelično-rešetkaste konstrukcije velikih raspona i posebnih zahteva kao što su sportske hale, stadioni, fabričke i proizvodne hale, hladnjače, cementare, termoelektrane i drugi objekti.

ZAVARIVANjE BEZ TRAGA

DANAS smo vodeći regionalni proizvođač stubova za osvetljenje koje karakteriše nenametljiv dizajn ravnih linija i glatkih površina koje se savršeno uklapaju sa novijom generacijom svetiljki i samim tim postaju važan detalj urbanih sredina - poručuju u kompaniji. - Specifičnost kraljevačkih proizvoda je zavarivanje nevidljivim plazma varom, čime se postiže visok stepen završne obrade i ispunjavaju se odgovarajući estetski zahtevi. Na stubove "Amige" može se ugraditi raznovrsna oprema, pa se tako pored osnovne namene javnog osvetljenja mogu postaviti i kamere za video-nadzor, oprema za emitovanje wi-fi signala, razne vrste meteoroloških senzora, ozvučenja, ili bezbednosna oprema.

- U "Amigi" posedujemo sve evropske standarde kao što su ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, ISO 3834-3, OH-SAS 18001:2007, CE znak u skladu sa standardima EN grupe, sertifikat GOST-R za rusko tržište, zatim SRPS ISO EN 1461 i EN ISO 14 713, sertifikat za energetsku efikasnost, kao i ISO 26000 - nabraja Tlačinac. - Ovi standardi garantuju kvalitet naših proizvoda u dužem periodu - sa ponosom navode u kompaniji. Do sada su uspeli da konstrukcije napravljene u Kraljevu plasiraju na tržišta brojnih evropskih, afričkih i azijskih zemalja, poput Grčke, Holandije, Danske, Finske, Norveške, Ugande, Angole, Gabona, Nigerije, Rusije, Kazahstana, Azerbejdžana, Albanije, Rumunije i dr.

Njihove reference su pokrivanje fudbalskog stadiona u Gabonu, rekonstrukcija i izgradnja objekata za potrebe "Fijata" u Srbiji, izgradnja velikog broja elektroenergetskih objekata za potrebe EMS-a i EPS-a. Tu su i sportska hala Kraljevo i osvetljenje velikog broja stadiona FK Jagodina , FK Borac, FK Čukarički, FK Sloboda, Kuće fudbala u Staroj Pazovi, FK Priština, FK Radnik Bijeljina, FK Velež iz Mostara u BiH. Izgradili su žičare Duboka 1, Duboka 2 i Krst na Kopaoniku, gondolu na Staroj planini, nekoliko žičara u Crnoj Gori i sada privode kraju kao član konzorcijuma i gondolu na Zlatiboru.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)