KONKRETNI PROJEKTI ZA INVESTIRANJE: Tri konferencije za dijasporu

V.N.

28. 07. 2021. u 16:47

TRI velike međunarodne investicione konferencije u narednih godinu dana na kojima će našim građanima u rasejanju predstaviti konkretne projekte za ulaganje u Srbiji, organizovaće Privredna komora Srbije i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

КОНКРЕТНИ ПРОЈЕКТИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ: Три конференције за дијаспору

Foto Arhiva

Na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i Arno Gujona, v. d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, rečeno je da će do kraja ove godine biti organizovan skup naših privrednika iz dijaspore u Švajcarskoj, a početkom 2022. u Austriji i Nemačkoj.

„Cilj je da se nakon više decenija pokušaja, najzad omogući našim građanima iz dijaspore da tačno znaju koji su projekti aktuelni i gde mogu da investiraju svoj novac i pokrenu biznis u Srbiji“, rekao je Čadež.

Baza investicionih projekata

Formiraće se novi Poslovni savet za dijasporu 2021-2024 PKS, koji će kroz konkretne aktivnosti raditi na tome da se jedan deo sredstava od doznaka preusmeri u pokretanje novih biznisa, i otvaranje radnih mesta u Srbiji. Kako bi se naša dijaspora čvršće povezala sa maticom, plan je da se do kraja godine pusti u rad onlajn baza investicionih projekata, koja je trenutno u izradi kroz projekat „Link up Serbia’’.

Privredna komora Srbije će obezbediti informacije preko svojih 16 regionalnih komora o konkretnim projektima na lokalu u koje je već sada moguće investirati, od sektora turizma, ulaganja u banjske centre i otvaranja etno-sela, do poljoprivrede i IT sektora.

Predsednik PKS kaže i da bi za naše građane u dijaspori bilo značajno da se kroz projekat „Tačka povratka“ u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije širom sveta, otvore informativni centri koji će nuditi sve informacije o aktuelnim projektima za investiranje u našu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)