FOTOGRAFIJE FILIPA PONSEA: Izložba u Galeriji Francuskog instituta u Beogradu

V.V.S.

11. 05. 2021. u 14:28

IZLOŽBA radova "Vanishing point" francuskog fotografa Filipa Ponsea(1963-2015) biće otvorena 11. maja u 18 časova u galeriji Francuskog instituta u Beogradu (Zmaj jovina 11), kao deo aktuelnog izdanja manifestacije Beogradski mesec fotografije (Belgrade Photo Month) koja se održava na više lokacija u Beogradu - sopštavaju organizatori.

ФОТОГРАФИЈЕ ФИЛИПА ПОНСЕА: Изложба у Галерији Француског института у Београду

KomunkArt

Posle otvaranja, posetioci će moći da posećuju izložbu od ponedeljka do petka, do 22. maja. Izložbu je pripremio Olivije Gade i održava se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Filip Ponse se profesionalno bavio fotografijom i uporedo studirao filozofiju u klasi Žana-Morisa Monoajea, profesora na Collge de France. On je 1998. godine osvojio nagradu Agfa European Portrait Award i njegove fotografske radove objavili su Ditions cent pages, Le Monde, Qantara(časopis Instituta arapskog sveta u Parizu). Njegova dela uvršćena su u kolekcije Narodne biblioteke Francuske. Smisao Ponseovih fotografija je diskretan, iz kojeg izviru brojne priče, tonovi i pokreti: varijacije, preludijumi i fuge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!