ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆA I ŠAPIĆA: Ujedinjenje SNS i SPAS-a do kraja maja

Tanjug

10. 05. 2021. u 18:21

SASTANAK delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i SPAS-a završen je danas oko 18 časova, a predsednik SNS Aleksandar Vučić kratko je novinarima rekao da su razgovorali o mnogo čemu, dok je lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio ujedinjenje te dve stranke do kraja maja.

ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА И ШАПИЋА: Уједињење СНС и СПАС-а до краја маја

Foto: Z. Jovanović

Šapić je novinarima rekao da je utisak nakon sastanka dobar, da je bilo sve kako je očekivao i da su dve delegacije razgovarale o tehničkim stvarima i tačkama oko kojih će se ujediniti.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao.

Upitan kada će biti održan sledeći sastank, Šapić je odgovorio da će dve stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.

Sastanak delegacija u sedištu SNS završen je oko 18 časova, a sedište te stranke ubrzo posle Šapića napustio i predsednik Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao ''''o mnogo čemu''''.

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Ðurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (47)

ToceVR

11.05.2021. 11:06

Aca Sapic bi mogao biti pun potez za novog gradonacelnika Beograda. Vec je covek sa proverenim iskustvom u vodjenju Opstine a i prepoznatljiva je licnost koja uziva poverenje gradjana. Ovo ujedinjenje je skroz dobar potez za obe politicke stranke!