BACANJE PRAŠINE U OČI: Marko Đurić otkrio šta se krije iza priča o "non pejperu"

Novosti online

30. 04. 2021. u 00:32

AMBASADORU Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marku Đuriću priča o "non pejperima" deluje kao bacanje prašine u oči, sa ciljem da se skrene pažnja sa činjenice da Priština ima destruktivni odnos prema dijalogu.

БАЦАЊЕ ПРАШИНЕ У ОЧИ: Марко Ђурић открио шта се крије иза прича о нон пејперу

Foto Tanjug

- Uprkos pozivima sekretara Blinkena da učestvuju na sastancima, da ima jedan konstruktivan doprinos i odnos prema dijalogu, Aljbin Kurti odbija da odlazi na sastanke u Brisel, Priština odbija da sprovodi elemente Briselskog sporazuma i to treba na neki način zamagliti bacanjem prašine u oči javnosti - objasnio je Đurić svoje viđenje opsade "non pejpera" u uključenju uživo u emisiju "Usijanje dana" na Kurir televiziji.

S druge strane, kako smatra, ovo je vrlo perfirdan pokušaj da se problematizuju svi potencijalni srpski interesi koji mogu da se dobiju u nastavku dijaloga.

- Tako što će se kroz različite ’non pejpere’ banalizovati, provlačiti, izlagati sudu kritike pre nego što se o rešenjima i diskutuje. Nemam ličnu sumnju da ideje i inicijative potiču iz krugova koji su naklonjeni krugovima Prištine - naveo je Đurić.

Što se tiče izjave Ramuša Haradinaja, Đurić podseća na činjenicu da se albanski političari takmiče ko će da bude tvrđi prema Srbiji i Beogradu, ali da postoje i srpski političari koji žele da se preporuče delu međunarodne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024