OBRATITE PAŽNJU NA BEZBEDNOST SRBA: Petković povodom Vasrksa uputio pismo međunarodnim misijama

D. Zečević

29. 04. 2021. u 17:56

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je povodom Vaskrsa uputio pismo međunarodnim misijama i apelovao da obrate pažnju na bezbednost u srpskim sredinama u pokrajini.

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА БЕЗБЕДНОСТ СРБА: Петковић поводом Васркса упутио писмо међународним мисијама

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kako se navodi u dopisu, od njih se očekuje da deluju preventivno i preduzmu adekvatne mere iz svoje nadležnosti na zaštiti objekata Srpske pravoslavne crkve i vernika tokom Vaskrsa.

- Tokom predstojećeg praznika, na Veliki četvrtak, Veliki petak, Veliku Subotu, kao i na sam dan Vaskrsa u nedelju, pravoslavni vernici tradicionalno odlaze u verske objekte u svojim sredinama. Smatramo neophodnim da tokom predstojećeg velikog praznika Vaskrsa, kao i tokom dana koji mu prethode, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji bezbednosnu pažnju podignete na viši nivo i preduzmete adekvatne mere na zaštiti srpskog stanovništva i objekata Srpske pravoslavne crkve – navodi se u pismu koje je direktor Petković uputio misijama Unmik, Euleks, OEBS i Kancelariji Evropske unije na Kosovu i Metohiji.

U dopisu Petković posebno ističe zabrinutost zbog učestalih napada na objekte SPC i vernike na Kosovu i Metohiji u prethodnom periodu i stoga ukazuje na neophodnost preduzimanja i preventivnih mera na njihovoj zaštiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?