SLEDE SVE VEĆI PRITISCI NA SRBIJU: Vučić - Iznenađen sam načinom na koji je sastavljen non pejper

Tanjug

28. 04. 2021. u 15:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma iznenađen načinom na koji je sastavljen non-pejper, ali da, ipak, nije dobar za našu zemlju, iako je je mnogo bolji i više nudi od Ahtisarijevog plana, on je po njegovim rečima dokaz da će pritisci na Srbiju biti sve veći.

СЛЕДЕ СВЕ ВЕЋИ ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ: Вучић - Изненађен сам начином на који је састављен нон пејпер

Foto: Printskrin

- Ta pojava non - pejpera znači da će pritisci na Srbiju biti sve veći i da se bližimo konačnim pristiscima u kome mora da dođe do nekog rešenja ili do proglašenja krivca - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko je pojava non-pejpera opasna za Srbiju.

Vučić je istakao da sve to znači da moramo da vodimo računa kako igramo tu igru, budemo vrlo pažljivi i mudri u ovoj situaciji i da je zato vrlo obazriv u davanju izjava povodom tog pitanja.

Kaže da u prethodne dve noći nije ukupno spavao više od pet sati, jer se mučio čitajući svoje i zvanične beleške, kako bi video kada su se, gde i pred kim neke stvari izgovarali.

Dodaje da je svakako non-pejper pravio neko ko je vrlo kompetentan i da misli da je bar jedna od osoba koje su to pravile od njega i obrazovanija i pametnija i da se ne stidi da to kaže.

Upozorio je da kao u šahu moramo da budemo vrlo oprezni da ne bi došlo do tzv. kontumacije, što znači isključenja jednog od igrača odnosno pada zastavice.

- Partija još traje, ovo je za mene još iznenađenje, način na koji je to urađeno, a ja ne mogu da se obazirem na analize kvazi stručnjaaka koji nisu ni videli non-pejper, a sve unapred znaju šta bi bi treblao da bude odgovor Srbije - rekao je Vučić.

Dodaje da je zato vrlo obazriv u davanju izjava i dodao da je pustio Prištinu da kaže da Srbija stoji iza toga i da im se sada svi smeju.

Oni nam bez greške uvek pomognu kada okrive nas, dodao je Vučić.

- Ja i naši timovi i dalje analiziramo non-pejper. Mislim da znam ko je morao da učestvuje u njegovom sastavljanju. Ipak, nisam siguran da su osim iznenađenja, više od toga postigli. Mene je zasta iznenadio taj papir, jer je najpametnije napisan do sada. Ima više u njemu za Srbiju nego što je u Ahtisarijevom planu, mnogo, mnogo više. Tu je do sada najviše ponuđeno, makar neformalno, nego što bi Srbja mogla da dobije, a da li je to dobro ili nije, da budemo jasni - to je užasno teško i loše - naveo je Vučić.

Moramo da vodimo zemlju na najpameniji način, samo ne smemo da pustimo da partija bude završen pre roka i pre kraja, jer onda nemamo nikakve šanse i može da se završi našom pređaom ili kontumacijom, zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna