ŠEŠELJ O PRIPAJANJU SRPSKE SRBIJI: Moramo da izbegnemo opasnu zamku

Novosti online

25. 04. 2021. u 15:59

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj komentarisao je najavljeno prekrajanje granica na Balkanu i osetljivu situaciju u BiH, te pretnje ratom lidera SDA Bakira Izetbegovića.

ШЕШЕЉ О ПРИПАЈАЊУ СРПСКЕ СРБИЈИ: Морамо да избегнемо опасну замку

Foto: Novosti arhiva/V, Danilov

- To su prazne pretnje, u BiH niko ne želi rat, ni Srbi, ni Hrvati, ni Bošnjaci. Nisu želeli ni devedesetih doduše, ali su ih strane sile uvele u to. Sada strancima nije u interesu novi rat na tim prostorima. Slovenci puštaju balone o tim novim granicama, ali videćemo ko stoji iza toga. Svakom Srbinu se sviđa ideja da se pripoji Srpska Srbiji, ali ne i da trgujemo svojim za svoje i odreknemo se Kosova i Metohije, to se neće desiti - rekao je dr Šešelj.

Foto: EPA/Andrej Čukić

Govoreći o situaciji u Crnoj Gori, predsednik SRS kaže da očekuje da će sledeći izbori "dotući" Mila Đukanovića, te komentarisao novu Vladu premijera Zdravka Krivokapića.

- Neće ta vlada biti dugog veka sigurno, mora se ili rekonstruisati ili će se ići na nove izbore. Krivokapić je apsolutno nesposoban. Leposavić nikako ne bi smeo da podnese ostavku, mora ostati čvrst i odlučan. Đukanović ulaže nade u nove izbore, ali mislim da će mu se one izneveriti, sledeći izbori bi samo mogli da ga dotuku - smatra lider radikala.

Šešelj je u intervjuu istakao i da "skupština bez radikala ništa ne valja".

- Nije lako boriti se van parlamenta. Skinuti smo sa budžeta i jedina je sreća što smo mi štedeli novac dok smo ga dobijali. Nismo rasipnički trošili, nijedan kafanski račun nismo platili stranačkim novcem, za razliku od drugih koji najveći deo novca u kafanama potroše - rekao je predsednik SRS.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

buki

25.04.2021. 22:43

Tako je Šeki! Republika Srpska može postati samostalna, ali nikako ne treba da ide na ujedinjenje sa Srbijom, dok Srbija ne reši pitanje svog Kosova i Metohije. Kad Đakovica i Uroševac ponovo budu naši, onda možemo da razmišljamo o ujedinjenju sa RS.

Zivadin

02.05.2021. 07:25

Sve treba raditi veoma pazljivo, a najbolje je ne igrati se vatrom, to vazi i za Srbe i za Siptare i za bosanske muslimane. Ne gurati sirotinju u sukobe radi nesavesne politike. Moze se mirno i lepo ziveti jedni pored druge i svi zajedno.