SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA: Niko ne treba da umre zbog vere i nacije, budućnost zahteva kolevke i život, previše je grobova!

Novosti online

22. 04. 2021. u 12:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Banjaluci, gde mu je uručen ključ Grada i svečana Povelja počasnog građanina.

СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА: Нико не треба да умре због вере и нације, будућност захтева колевке и живот, превише је гробова!

Foto: Novosti

Predsednik je rekao da tek kada dobijete ovakvo priznanje "shvatite koliko ste mali i koliko ste satkani u sujete".

- Ovo je jedno on najvećih priznanja koje sam ikada dobio, postajem deo grada kraj večnog Vrbasa, deo velike i slavne istorije - rekao je Vučić i dodao da je Banjaluka ostala "najvažniji srpski grad uz Beograd".

- Takav grad u kojem je za svakoga ima mesta uspevao je da uvek izvuče najbolje od onih koji u njemu žive. Danas je pred mene stavljena velika obaveza, da budem od onih koji će Banjaluci nešto doneti i dati, svu podršku, svu ljubav, samo za to sjajno pravo da mogu da kažem da sam kao i vi Banjalučanin - rekao je Vučić.

- A biti Banjalučanin znati i znati da je ovo grad svih, grad razlika, grad koji su sagradile razlike, da bi postao grad razlika.

- Vi ste, bez obzira na vaše razlike, jednoglasno doneli odluku da mi dodelite ovo priznanje i zbog toga sam naročito počastvovan. Da nije ovoliko kamera, verovatno bih još uspešnije pokazao svoje emocije.

- Danas kada političari olako barataju strašnim rečima kao što je rat, Banjaluka mora da bude primer i dokaz da ljudi različitih vera i nacija mogu da žive zajedno i umeju da stvore zajedničku budućnost bez ratova i krvi. Pripadnicima srpskog naroda niko ne može i ne sme da oduzme pravo da se smatramo jednim narodom, da imamo zajednički jezik i pismo i da zajednički brinemo za našu budućnost.

- Na našim prostorima više niko ne treba da umre zbog krvi i tla, zbog vere i nacije. Previše je grobova u prošlosti, budućnost zahteva nešto drugo, zahteva kolevke i život jer bez njih neće biti u stanju da postoji.

Kako je rekao predsednik, Banjaluka je dokazala da je to moguće, da razlike mogu da žive zajedno, stvaraju i rastu.

- Biti deo takove Banjaluke čast je koju sa izuzetnim zadovoljstvom prihvatam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna