LUTOVAC PRAŠTA GLASANJE NA LOKALU: Bura u taboru demokrata zbog povratka Saše Paunovića

D. M.

21. 04. 2021. u 10:26

POVRATAK Saše Paunovića u Demokratsku stranku, koju je napustio prošle godine zbog učešća na lokalnim izborima u Paraćinu, mogao bi da dovede do novog osipanja funkcionera i članstva ove partije.

ЛУТОВАЦ ПРАШТА ГЛАСАЊЕ НА ЛОКАЛУ: Бура у табору демократа због повратка Саше Пауновића

Foto Tanjug

Naime, mnoge demokrate ne kriju ljutnju zbog ovog očiglednog "lupinga" koji su izveli aktuelni stranački šef Zoran Lutovac i nekadašnji potpredsednik Paunović, za koji tvrde da je od početka dogovoren i dobro osmišljen. Jer, šef DS se javno zalagao za bojkot izbora i kažnjavao one koji su se protivili ovakvoj strategiji, a "tajno" pravio aranžmane sa pojedincima da ipak izađu na birališta pod plaštom grupa građana.

Sada se, kako je saopštilo Predsedništvo DS, grupa građana koju predvodi Paunović integriše u stranku i tu odluku trebalo bi da verifikuje i Glavni odbor na prvoj narednoj sednici.

Iz DS poručuju i da stranka nastavlja sa unutrašnjom reformom, formiranjem opštinskih, gradskih i okružnih odbora, ko i da je Paunovićeva grupa građana samo prva od više udruženja i organizacija koje će se u narednom periodu integrisati u demokrate.

Međutim, mnoge demokrate ne prihvataju ovakvo objašnjenje i poručuju da je odluka o povratku Paunovića "šamar svim članovima, koji su do kraja poštovali odluku stranačkih organa o bojkotu, bez obzira na to da li su bili za to ili ne".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri