"KO JE TAJ, DA GA VIDIM?!" Lazanski zapušio usta rusofobima zbog čuvene floskule (VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2021. u 17:03

PROIZVODNJA vakcine "Sputnjik V" počinje u Srbiji na Institutu "Torlak", a tu vest preneli su i svi mediji u Rusiji, kaže ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski.

КО ЈЕ ТАЈ, ДА ГА ВИДИМ?! Лазански запушио уста русофобима због чувене флоскуле (ВИДЕО)

Foto: Pink TV Printskrin

Lazanski govori kako je ovo zapravo nastavak strateške saradnje između Srbije i Rusije. Podseća i da je Srbija jedina zemlja van prostora regiona koja će proizvoditi vakcinu, a to je, kako dodaje, veliki uspeh naše spoljne politike.

- Svi mediji u Moskvi su ovo preneli, to je protumačeno kao nastavak strateške saradnje. Srbija ima ugovor sa Ruskom Federacijom oko strateške saradnje. To je samo nastavak politike koja traje između Putina i Vučića. Ruski mediji nisu preterano izneađeni, a ovo što će se kod nas raditi na Torlaku, ja ne znam da li se bilo gde u Evropi proizvodi vakcina, osim kod nas. Ima naravno onih koji bi hteli da je kupe. To je i veliki uspeh naše spoljne politike - priča Lazanski za TV Pink.

Diplomata je govorio i o floskuli "maligni ruski uticaj u Evropi". 

- A, šta ćemo sa malignim uticajem nekih drugih zemalja? Ko je taj sudija koji će da presudi da je uticaj jedne zemlje maligni, a uticaj neke druge zemlje nije maligni. Da vidim koji je to predstavnik Isusa Hrista na zemlji koji će to da presudi i da da validnu ocenu. To je jedno čisto političko nadmetanje, ne treba se mnogo oko toga uznemiravati - rekao je Lazanski.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Baja

17.04.2021. 07:14

Proizvodnja ili pakovanje? Uzgred, da li je novopečenom diplomati Lazanskom poznato da ambasadori ne mogu davati izjave medijima bez odobrenja MIP-a?