PREKINUTA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI ZBOG TZV. KOSOVA: Rusija tražila da Priština ukloni zastavu lažne države!

Novosti online

13. 04. 2021. u 16:37

SEDNICA Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekinuta je ubrzo pošto je počela, nakon što je predstavnik Rusije Dimitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

ПРЕКИНУТА СЕДНИЦА САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ ЗБОГ ТЗВ. КОСОВА: Русија тражила да Приштина уклони заставу лажне државе!

Foto AP

- To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu - naglasio je Poljanski.

On je dodao da je Rusija protiv učešća predstavnika tzv. Kosova na sastanku i skrenuo pažnju članica da predstavnica Prištine sedi ispred oznaka tzv. Kosova.

Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova "promeni pozadinu ili ukloni zastavu" kako bi se nastavila sednica, nakon čega se za reč javio predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanski predstavnik je na to uzvrtio da ova sednica nije zvanični sastanak Saveta bezbednosti na kojoj se primenjuju ta pravila i dodao da je na poslednjem sastanku bila ista pozadina kao danas zbog čega, kako je rekao, "ne vidi razlog" da se od predstavnice Prištine traži da promeni pozadinu na kojoj je tzv. kosovska zastava.

Prenos sednice je nakon ovoga prekinut, da bi se posele određenig vremena nastavio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)