PREKINUTA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI ZBOG TZV. KOSOVA: Rusija tražila da Priština ukloni zastavu lažne države!

Novosti online

13. 04. 2021. u 16:37

SEDNICA Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekinuta je ubrzo pošto je počela, nakon što je predstavnik Rusije Dimitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

ПРЕКИНУТА СЕДНИЦА САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ ЗБОГ ТЗВ. КОСОВА: Русија тражила да Приштина уклони заставу лажне државе!

Foto AP

- To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu - naglasio je Poljanski.

On je dodao da je Rusija protiv učešća predstavnika tzv. Kosova na sastanku i skrenuo pažnju članica da predstavnica Prištine sedi ispred oznaka tzv. Kosova.

Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova "promeni pozadinu ili ukloni zastavu" kako bi se nastavila sednica, nakon čega se za reč javio predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva.

Britanski predstavnik je na to uzvrtio da ova sednica nije zvanični sastanak Saveta bezbednosti na kojoj se primenjuju ta pravila i dodao da je na poslednjem sastanku bila ista pozadina kao danas zbog čega, kako je rekao, "ne vidi razlog" da se od predstavnice Prištine traži da promeni pozadinu na kojoj je tzv. kosovska zastava.

Prenos sednice je nakon ovoga prekinut, da bi se posele određenig vremena nastavio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

NIKO99

13.04.2021. 16:51

Zahvalimo Rusiji, sagledajmo bezobrazluk Velike Britanije, radi nepravilnog obilježavanja su spriječili važnu sjednicu Savjeta Bezbjednosti. Opasne su to igre prepredenih igrača. Ipak, neka znaju da ih svijet gleda i da ništa ne prolazi nezapaženo. Mnogima je sve jasnija uloga Velike Britanije u mnogim krizama u svijetu. Njihova nemoralnost i kršenja međunarodnog prava, podrivanje uticaja najznačajnijih međunarodnih institucija. U budućnosti ova zemlja ako uopšte bude postojala neće imati značaj kojeg danas ima upravo zbog zloupotrebe svog položaja.

Zoran

13.04.2021. 17:38

Steta sto nije nas Ruski brat nije uspeo da je kojim slucajem uspeo sada bi se javlali ljubi ga tetka Vulin Gjuric is Amerike da je ova pobeda Vuciceve politike.