HRVATI PRIZNALI TRIJUMF BEOGRADA! Srbija je lider regiona - vreme je da se zamislimo

Novosti online

06. 04. 2021. u 21:50

NA hrvatskim portalima se u poslednje vreme može pronaći veliki broj tekstova u kojima analiziraju poteze predsednika Srbije, Aleksandra Vučića ne bi li na sličan način došli do vakcina protiv korona virusa, ali ovaj put su priznali da je njihova politika što se tiče nabavka vakcina jednostavno loša.

ХРВАТИ ПРИЗНАЛИ ТРИЈУМФ БЕОГРАДА! Србија је лидер региона - време је да се замислимо

Foto: Tanjug

Naime, na portalu 24sata.hr našao se autorski tekst pod naslovom “Trijumf Beograda – Srbija se postavila kao regionalni lider. Vrijeme je da se zamislimo…” u kojem autor analizira stanje u svojoj državi, a mi vam prenosimo deo njihovog teksta:

- Ono na što bi u svojim matičnim zemljama morali čekati mesecima, a verovatno i godinama, u Srbiji im je postalo dostupno u roku od dan-dva, i to potpuno besplatno. U subotu ujutro bilo je čekanja, kao i redova na granici, ali proces imunizacije u Srbiji, za razliku od Hrvatske, odlično je organiziran.

Dok se u Hrvatskoj od početka vakcinacije stalno govori o tome kako veći broj doza vakcina samo što nije stigao, a to se još nije dogodilo, zbog čega je Hrvatska u ovom pogledu ponovno među nekoliko najlošijih evropskih zemalja, u Srbiji je broj vakcinisanih građana sad već znatno veći od dva miliona, od čega je više od milion građana primilo i drugu dozu. Drugim rečima, dok je Srbija u svetskom vrhu po vakcinaciji svojih građana, Hrvatska je na samom dnu -  piše u članku.

Podsetimo, u Srbiji je prema najnovijim informacijama revakcinisano preko milion ljudi. Kada je reč o regionu, Srbija je ubedljivo prva po broju vakcinacija na milion stanovnika. Slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska.

Naime, Srbija je uvezla više od 2,8 miliona vakcina za svojih sedam miliona građana nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno pregovarao sa više proizvođača, uključujući kineski Sinofarm, Fajzer-Biontek, AstraZeneka i ruskog proizvođača vakcina Sputnjik V.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Korektno

06.04.2021. 22:34

Interesantno da se Hrvatska u odnosu na Bosnu i Hercegovinu NE dvoumi odati veliko priznanje Vucicu i Srbiji za njihovo neosporno liderstvo u vakcinaciji u ovom delu Sveta.