PARADOKSI FRANCUSKE: Usred pandemije tvrdoglavo drže škole otvorenim, sledi nastava plivanja!?

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

25. 03. 2021. u 00:24

PREDSEDNICA francuskog regiona Valeri Pekres uputila je apel da se uskršnji đački raspust pomeri unapred za dve sedmice, i da počne već krajem sledeće nedelje, sada, kada je situacija s pandemijom najkritičnija.

ПАРАДОКСИ ФРАНЦУСКЕ: Усред пандемије тврдоглаво држе школе отвореним, следи настава пливања!?

Foto. AP

 

Vlast u Francuskoj istrajava u odluci da škole pošto-poto održi otvorenim, bez obzira na tešku epidemiološku situaciju, iako infektolozi odavno upozoravaju da je to opasno i za decu, i za roditelje.

Jedan od razloga za to je što bi roditelji morali da odsustvuju s posla, da bi čuvali najmlađe đake. Takođe, vlasti smatraju da je deci najbolje da budu u školi i da je obrazovanje jedna od najvažnijih karika društva. Ipak, virus s novim varijantama preti i najmlađima, i realnost pandemije ne može da se prenebregne.

Vlasti su poručile da će razmotriti predlog Pekresove. Za to vreme, međutim, najavljeno je da bi ponovo od naredne sedmice u okviru fizičkog vaspitanja mogla da započne nastava plivanja! Usred pandemije, deca bi, tako, bez maski, delila istu vodu i izlagala se riziku da se zaraze. Takođe, u trenutku kada se šalju poruke da se zaraza napolju manje širi, a dolazi i lepše vreme, ponovo su za decu odobrene sportske aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna