AMERICI STIGLO OZBILJNO UPOZORENJE IZ MOSKVE: AKO to uradite, snosićete posledice

Novosti online

24. 03. 2021. u 10:49

SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev smatra da, ako SAD budu pravili probleme Rusiji, sami će snositi odgovornost.

АМЕРИЦИ СТИГЛО ОЗБИЉНО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: АКО то урадите, сносићете последице

FOTO: Depositphotos

- Pošto oni predviđaju (teške dane za Rusiju), znači da ih i planiraju. Ako planiraju, znači da mogu to da realizuju. Tada će i snositi odgovornost za akcije koje mogu izvesti - rekao je Patrušev.

On uverava da Rusija nije izvela nikakve neprijateljske akcije prema SAD niti to namerava. Ona želi konstruktivnu saradnju.

- Raspoloženi smo za konstruktivnu saradnju koja bi uzela u obzir interese svake strane, na ravnopravnoj osnovi - dodao je ruski bezbednjak.

Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost DŽejk Saliven izjavio je u intervjuu televiziji MSNBC da administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena smatra da Moskva i Vašington imaju dosta nesuglasica.

- Smatramo da Rusiji predstoje teški dani, pošto postoje pitanja oko kojih imamo duboke nesuglasice, koraci na koje moramo odlučno da odgovorimo. Smatram da možemo sarađivati sa Rusijom oko ključnih pitanja, uključujući sferu atoma, gde smo pre pet nedelja produžili novi Sporazum o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja - rekao je Saliven.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)