VUČIĆ O DIJALOGU SA OPOZICIJOM: Vodiće se na dva koloseka, ima i onih koji ne žele da im stranci uređuju zemlju

Novosti online

18. 03. 2021. u 22:12

PREDSTOJEĆI razgovori predstavnika parlamentarne većine i opozicije u Srbiji će se voditi na dva koloseka, jer ima onih koji žele razgovor sa međunarodnim posrednicima i onih koji to ne žele da im stranci uređuju zemlju, koja je suverena, rekao je Vučić.

ВУЧИЋ О ДИЈАЛОГУ СА ОПОЗИЦИЈОМ: Водиће се на два колосека, има и оних који не желе да им странци уређују земљу

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Tim partijama, istakao je predsednik, parlamentarna većina ne može da kaže da sa njima ne želi da razgovara i dodao da on neće učestvovati u dijalogu sa onim strankama koje su se izjasnile za razgovor uz posredovanje stranaca.

Tako će, kaže, imati više vremena za svoj državnički posao.

Osim toga, podsetio je da su oni ranije poručivalai da ne žele da razgovaraju sa njjim nazivajući ga pritom "ubicom, manijakom i izdajnikom".

Sa onim strankama koje žele da razgovaraju sa predstavnicima parlamentarne većine bez stranaca, u tim razgovorima će, kaže Vučić, učestvovati, ako oni budu zainteresovani da bude prisutan kao posrednik vlasti.

Na opasku da je i on, dok je bio u opoziciji koristio sličan rečnik, Vučić kaže

- Mogu da kažem da je neko lopov i kriminalac, ali ne i da je ubica i izdajnik. Ako sam iz opozicije to nekad rekao onda sam se i izvinio.

Upitan da li ostaje pri ideji da parlamentarni izbori budu na proleće naredne godine, Vučić kaže da "neki spominju da su im nemački poslanici rekli da će biti u novembru".

- Neće biti u novembru. Srbija je suverena zemlja u kojoj ne mogu da odlučuju ni nemački ni sovenački poslanici, već građani Srbije - poručio je predsednik gostujući na RTS-u.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)