"BESKRAJNO VAM HVALA NA SVEMU": Vučić uručio zlatne medalje za zasluge u borbi protiv kovida

Novosti online

04. 03. 2021. u 11:47

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić uručio je danas Zlatne medalje za zasluge zdravstvenim radnicima za izuzetne zasluge i doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, koji su, povodom Sretenja, odlikovani Ukazom predsednika od 12 februara.

БЕСКРАЈНО ВАМ ХВАЛА НА СВЕМУ: Вучић уручио златне медаље за заслуге у борби против ковида

Foto: Tanjug

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovana je specijalista pneumofiziololgije Opšte bolnice Čačak dr Marina Levajac, kao i bračni par - medicinska sestra KC Niš Marija Zekić i fizioterapeut Doma zdravlja Niš Marko Zekić.


Isto odlikovanje, predsednik je uručio doktoru medicine na specijalizaciji iz anesteziologije Instituta za lečenje i rehabilitaciju Niška banja Marku Nikoliću.

Posthumno, Zlatnom medaljom za zasluge odlikovan je specijalista neuropsihijatrije Opšte bolnice Sremska Mitrovica Anđelko Bačvanin, a medalju je primila njegova supruga dr Ljiljana Stančetić Bačvanin.

Takođe, posthumno su odlikovani i specijalista opšte hirurgije Zdravstvenog centra Negotin Slaviša Nestorović, u čije je ime medalju primio njegov sin dr Saša Nestorović, kao i specijalista hirurgije OB Čačak Miodrag Jorović, a medalju je preuzela njegova bratanica Marijana Jorović.

Zlatnom medaljom za zasluge posthumno je odlikovana i specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterologije sa hepatologijom OB Chuprija Svetlana Vukčević, a medalju je primio njen suprug Miodrag Vukčević.

-Beskrajno vam hvala na svemu što ste uradili za našu zemlju, koja uvek zaslužuje najviše, a od vas je to i dobila. Gledaćemo da bar nešto od onoga što se za zemlju dali, vratimo, a ova odlikovanja su jedan mali dug i znak da država zna šta ste učinili i da to ne sme da se zaboravi - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je lekarima koji su primili odlikovanja uputio zahvalnost za sve što su učinili i što čine svakog dana, navodeći da koliko god puta da se kaže hvala, i šta god se govorilo, to nikada neće biti dovoljno.

-Nemojte da smetnete sa uma da i kod Srba, ali i kod drugih, ništa kraće od zahvalnosti ne traje, a naš je posao da se potrudimo da i odlikovanje koje ste dobili ostane večna zahvalnost za sve što ste učinili u teškim trenucima - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da su preminuli lekari, koji su danas posthumno odlikovani, dali ono što je najvažnije u odbrani zemlje, radeći svoj posao na najuzvišeniji i najpošteniji način.

-Oni su ponos naše zemlje - poručio je Vučić i dodao da članovi njihovih porodica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (196)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu