"BESKRAJNO VAM HVALA NA SVEMU": Vučić uručio zlatne medalje za zasluge u borbi protiv kovida

Novosti online

04. 03. 2021. u 11:47

БЕСКРАЈНО ВАМ ХВАЛА НА СВЕМУ: Вучић уручио златне медаље за заслуге у борби против ковида

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić uručio je danas Zlatne medalje za zasluge zdravstvenim radnicima za izuzetne zasluge i doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, koji su, povodom Sretenja, odlikovani Ukazom predsednika od 12 februara.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovana je specijalista pneumofiziololgije Opšte bolnice Čačak dr Marina Levajac, kao i bračni par - medicinska sestra KC Niš Marija Zekić i fizioterapeut Doma zdravlja Niš Marko Zekić.


Isto odlikovanje, predsednik je uručio doktoru medicine na specijalizaciji iz anesteziologije Instituta za lečenje i rehabilitaciju Niška banja Marku Nikoliću.

Posthumno, Zlatnom medaljom za zasluge odlikovan je specijalista neuropsihijatrije Opšte bolnice Sremska Mitrovica Anđelko Bačvanin, a medalju je primila njegova supruga dr LJiljana Stančetić Bačvanin.

Takođe, posthumno su odlikovani i specijalista opšte hirurgije Zdravstvenog centra Negotin Slaviša Nestorović, u čije je ime medalju primio njegov sin dr Saša Nestorović, kao i specijalista hirurgije OB Čačak Miodrag Jorović, a medalju je preuzela njegova bratanica Marijana Jorović.

Zlatnom medaljom za zasluge posthumno je odlikovana i specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterologije sa hepatologijom OB Chuprija Svetlana Vukčević, a medalju je primio njen suprug Miodrag Vukčević.

-Beskrajno vam hvala na svemu što ste uradili za našu zemlju, koja uvek zaslužuje najviše, a od vas je to i dobila. Gledaćemo da bar nešto od onoga što se za zemlju dali, vratimo, a ova odlikovanja su jedan mali dug i znak da država zna šta ste učinili i da to ne sme da se zaboravi - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je lekarima koji su primili odlikovanja uputio zahvalnost za sve što su učinili i što čine svakog dana, navodeći da koliko god puta da se kaže hvala, i šta god se govorilo, to nikada neće biti dovoljno.

-Nemojte da smetnete sa uma da i kod Srba, ali i kod drugih, ništa kraće od zahvalnosti ne traje, a naš je posao da se potrudimo da i odlikovanje koje ste dobili ostane večna zahvalnost za sve što ste učinili u teškim trenucima - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da su preminuli lekari, koji su danas posthumno odlikovani, dali ono što je najvažnije u odbrani zemlje, radeći svoj posao na najuzvišeniji i najpošteniji način.

-Oni su ponos naše zemlje - poručio je Vučić i dodao da članovi njihovih porodica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (196)

stevo

04.03.2021. 12:24

Hvala ovim divnim ljudima na svemu sto rade za nasu zemlju u ovim teskim trenutcima..Svi zajedno smo u ovome i ujedinjeni u borbi za zivot,do pobede nad virusom

caca

04.03.2021. 12:55

Zahvalni smo svim našim lekarima koji su od početka na prvoj liniji borbenog fronta,i želimo im da budu još jači i da izdrže do kraja ove pandemije!!!!

caca

04.03.2021. 12:57

Lep gest predsednika Vučića,koji dokazuje da smo zahvalni našim lekarima koji od samog početka se bore za život i zdravlje naroda koji je oboleo od ovog opakog virusa!

Ceca

04.03.2021. 12:58

Predsednik je lekarima koji su primili odlikovanja uputio zahvalnost za sve što su učinili i što čine svakog dana, navodeći da koliko god puta da se kaže hvala, i šta god se govorilo, to nikada neće biti dovoljno.

Jovana

04.03.2021. 12:58

Pravi način da se država zahvali istaknutim pojedincima su upravo ovakvi događaji. Ti skromni ljudi ništa više i ne očekuju, ovo im je dovoljna satisfakcija - i više od toga!

Mily

04.03.2021. 13:07

Svi oni koji su ucestvovali u borbi protiv korona virusa i rizikovali svoje zdravlje da bi sacuvali zivot gradjana Srbije zasluzuju da budu odlikovani na najvisem nivou! Hvala vam za sve sto cinite za ovu drzavu!

Jelena

04.03.2021. 13:43

Велико хвала овим храбрим људима, који су од почетка пандемију свакодневно на првој линији одбране од корона вируса. Ово одликовање је мали знак за њихову неуморна борба за нас и наше животе.

Mijo

04.03.2021. 13:51

Svojim časnom radom i borbom protiv ovog opakog virusa pokazali su koliko imaju veliko srce i koliko su hrabri i odani svojoj zemlji i svom narodu. Čestitam im srca na ovom velikom odlikovanju.

Deker

04.03.2021. 14:00

Rizikovali su svoje živote kako bi svima nama pomogli hvala im na svemu što su uradili za nas ovo niko od nas nikad neće zaboraviti. Čestitam svima njima na ovom velikom odlikovanju.

Tanja

04.03.2021. 14:09

Medicinski radnici su od početka epidemije na prvoj liniji fronta, dali su ogroman doprinos u borbi protiv epidemije, ako neko zaslužuje ordenje to su nasi medicinski radnici, zaslužuju ogromnu zahvalnost.

Mihajilo

04.03.2021. 14:24

Jesu lekari pravi heroji, leče već godinu dana, neki jedva i da izlaze iz bolnica, virus ih je primorao na to. Veliko hvala, spasili su nebrojano mnogo života, učinili sve da se vrate svojim kućama.

Vasilije

04.03.2021. 14:42

Ovakva požrtvovanost služi na čast i njima i budućim pokolenjima. Jednog dana, kada sve ovo prođe, ne smemo da zaboravimo da su nas iz svega izvukli medicinski radnici na svojim leđima.

Ana

04.03.2021. 14:52

Medicinskim radnicima jedno veliko HVALA za sve sto cine za nas, da nije njih ko zna koliko bi bilo preminulih gradjana, oni nas cuvaju i zasluge su velike zato u tu cast Vucic je podelio medalje nasim najhrabrijim zdravstvenim radnicima

Jovana

04.03.2021. 17:37

Леп гест захвалности од стране господина Вучића , здравственим радницима који су се истакли својим радом и прегалашштвом у борби против ковида . Нама остаје да им кажемо само неизмерно хвала , јер се њихов рад не да измерити и вредновати!

Nina

04.03.2021. 17:42

Velika zahvalnost svim zdravstvenim radnicima, koji su se da i noc borili sa ovim virusom, evo vec godinu dana. Mi cemo se truditi da imaju sto manje posla, i da se sto pre vratimo normalnom zivotu.

Miki

04.03.2021. 18:35

Velika zahvalnost ljudima koji u protekloj godini nisu imali ni vikend, ni godisnji odmor, vec su danonocno spasavali tudje zivote rizikujuci svoj, na zalost mnogi su i sami izgubili bitku.

Marijana

04.03.2021. 18:54

Zdravstvenim radnicima je ova medalja mali znak pažnje, i zahvalnost za sve ono što su učinili da sačuvaju svaki život, ugrožavajući isto tako i svoj. Veliko im hvala!

Milica

04.03.2021. 19:01

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je danas Zlatne medalje za zasluge zdravstvenim radnicima za izuzetne zasluge i doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa, koji su, povodom Sretenja, odlikovani Ukazom predsednika od 12 februara.

Miljko

04.03.2021. 19:08

Doktori su nasi heroji!Zato gradjani treba da postuju propisane mere.Situacija sa Covidim veoma je teska.Nas predsednik se lavovski bori da sto pre resi!

Ivana

04.03.2021. 19:54

Hvala našem predsedniku koji prepoznaje kvalitetne ljude, školovane. Hvala našem predsedniku na svemu što se radi za interes naroda i države.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Ksenci

04.03.2021. 20:00

Mladi bračni par koji su zdravstveni radnici, koji zaista rade na tome da pomognu obolelim građani i ako znaju da dete ugroženo. Hvala našem predsedniku koji prepoznaje prave i kvalitetne ljude.

Mihajlo Kovacevic

04.03.2021. 23:01

Lekari i svi ostali koji neprestano vode borbu protiv Kovida, borbu za ljudske zivote, zasluzuju najveca odlikovanja. Oni su najveci heroji danasnjice.

Olga

04.03.2021. 23:37

Danas dok se još uvek borimo protiv opakog virusa, ne smemo da zaboravimo one koji već godinu dana prihvataju i leče bolesne, bore se za njihove živote, a nažalost neki su u toj borbi izgubili sopstveni život. To su lekari, medicinsko osoblje, koje danonoćno predano radi.

Jana

05.03.2021. 08:27

Mala su ova odlikovanja koliko su oni zaista zasluzili...ali ovo je samo dokaz da zemlja nije zaboravila na njih, na nase heroje, koji se spasavali mnoge zivote u ovom teskom vremenu

Filip

05.03.2021. 08:29

Nasi lekari su pokazali ogromnu pozrtvovanost i profesionalizam u spasavanju svakog ljudskog zivota. Svaki vid nagrada je i vise nego zasluzan. Sve pohvale za nase junake!