GRENELOV NOKAUT ZA ALJBINA: Kurti je oduvek protiv Amerike, Bajden hitno da ga zaustavi!

Novosti online

02. 03. 2021. u 17:13

ГРЕНЕЛОВ НОКАУТ ЗА АЉБИНА: Курти је одувек против Америке, Бајден хитно да га заустави!

Foto AP

BIVŠI izaslanik za dijalog iz administracije Donalda Trampa Ričard Grenel oglasio se na Tviteru prozivajući lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

- Novi antiamerički kosovski lider Aljbin Kurti bio je protiv američke politike koju su predložili Bil Klinton, DŽordž Buš, Barak Obama i Donald Tramp. Uvek je antiamerikanac - napisao je Grenel i dodao da bi trebalo da tim američkog predsednika DŽozefa Bajdena to zaustavi.

- Simbolizmom se ne plaća kirija, već poslovima - ponovio je na kraju praktično istu poruku kao i pre nekoliko dana predsednici tzv. kosovske skupštine Vjosi Osmani, koja je prethodno komentarisala da se kosovska delegacija nije iz Vašingtona vratila sa uzajamnim priznanjem sa Srbijom kao što su najavili, nakon čega se otvorila polemika između njih dvoje, navodi Košev.

Grenel je Kurtiju poslao poruku retvitujući zapravo Kurtijevu prethodnu izjavu nakon konferencije za medije Samoopredeljenja o kritikama na račun dogovora postignutom krajem prošle nedelje u Vašingtonu – koji je predstavljen kao „normalizacija ekonomskih odnosa Kosova i Srbije“, a koje Samoopredeljenje ponavlja već danima uz glavnu ocenu da je Srbija ta koja je dobila, a Kosovo izgubilo.

Sada je bivši kosovski premijer naveo da obaveze koje je Hoti preuzeo "ne obavezuju" Samoopredeljenje "kada se budu vratili u kabinet". Hotija je opisao kao "nelegitimnog premijera".

- NJegov potpis ispod neskladnih i netransparentnih tekstova je protiv volje ljudi, demokratskog poretka i krši kosovski ustav i zakone. Oni neće biti ratifikovani u našem parlamentu“, naveo je Kurti. „Posrednici bi trebalo da se uzdrže od poguravanja dogovora koji uzrokuju dalje prekide između Kosova i Srbije. Samo principijelan i dobro pripremljen dijalog dovodi do pravednih i održivih sporazuma - poručio je Kurti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Gazda

02.03.2021. 18:36

Pitanje je kada će Amerika, dići ruke od Kosova, jer posle toliko godina praksa je pokazala da šiptari nemogu da izgrade demokratsko društvo. Rusija polagano ali sigurno izrasta pored vojnog i u ekonomskom smislu. A kako stvari teku EU je totalno energetski zavisna od Ruske Federacije. A tada će RF praviti uslovljavanja i jednoj Nemačkoj koja je sada najveći zagovarač otcepljenja Kosova i Metohije. I Turska je 1974. okupirala severni Kipar, ali još nikada nije priznat u UN. E tada će se upitati šiptari šta ih je snašlo, Srbijo, strpljenje i hladna glava je naša pobeda. Bitno je da ekonomski ojačavamo, sprečimo samoproglašeno Narko Kosovo da se finansira od narkotika, a njihova ekonomija i privreda je u dubiozi da je pitanje da li se više uopšte može reći da postoji.

BOGDAN

04.03.2021. 00:02

IMPERIJALISTICKA AMERIKA JE UNISTILA EKS YUGOSLAVIJU IZ SRPSKE KRAINE ZAJEDNO SA ZLOGLASNIM USTASIMA PROTERALA 250.HILJADA SRBA SA SVOJA VEKOVNA OGNISTA BIMBARDOVALI I UBIJALI SRPSKE PATRIOTE U BOSNU I HERCEGOVINU KOJI SE BORELI ZA SVOJ ZIVOT I ZIVOT SVOJIH NAJBLIZNIH PA TO NE BESE DOVOLJNO PA BOMBARDOVASE SRBIJU I UBIJASE SRPSKI NAROD OKUPIRASE SRPSKU Sv.ZEMLJU LAZAREVO I MILOSEVO KOSOVO I METOHIJU I POKLONISE SIPTARSKIM HORDIMA IZ CENTRALNE AZIJE.I EVO BEZ JEDNE GRAMI STIDA IMPERIJALISTICKI CINOVNIK VREDGA SRPSKU INTELEGENCIJU I ON JE PROTIV SVOJE PLACENIKE KOJI INDIREKNO IZVRSAVAJU NJIHOVE PRLJAVE IGRE.