JOŠ JEDAN GRANIČNI PRELAZ SA SEVERNOM MAKEDONIJOM? Vučić - Nije jednostavna stvar, ali radimo na tome

Novosti online

14. 02. 2021. u 11:04

PREDSEDNIK Srbije Aleksnadar Vučić rekao je danas da Srbija radi sve da se otvori novi granični prelaz Miratovac - Lojane, ali da to nije jednostavna i laka stvar.

ЈОШ ЈЕДАН ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ СА СЕВЕРНОМ МАКЕДОНИЈОМ? Вучић - Није једноставна ствар, али радимо на томе

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je, odgovarajući na novinarska pitanja na graničnom prelazu Tabanovce, rekao da je sa Zoranom Zaevim razgovarao o tome i da je premijer Severne Makedonije pokazao veliko interesovanje, kao i da postoji značajno interesovanje albanskog življa koji živi sa druge strane naše granice da se taj prelaz otvori.

Srbija i Severna Makedonija potpisale su krajem 2019. godine Sporazum o uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza Miratovac - Lojane koji nakon ispunjenja svih uslova treba da proradi kao integrisani granični prelaz za međunarodni putni saobraćaj.

- To za nas nije tako jednostavna i tako laka stvar, ne zbog političkih razloga, već zbog toga što morate da plaćate svakoga dana ljude koji će da rade, to su nam uvećani troškovi, a gledamo da troškove smanjujemo, ali nemojte da brinete i taj posao ćemo da završimo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)