HRVATSKI istoričar Goran Šarić rekao je da je njegov predlog rešenja za KiM je: Srbiji integritet, Albancima suverenitet, mali Šengen otvorenih granica za protok ljudi, robe, kapitala, ideja, monetarna, carinska unija, zajednički vojni savez i politički blok u UN.

Komentari (12)

micko

10.02.2021. 10:05

Oni i dalje traže svoga gospodara ... niko ji ne opisa bolje od Dučića i svaka mu je ZLATNA! Vječna slava Srpskom sinu Dučiću a mi da progledamo ...

arsa

10.02.2021. 11:10

Интересантан предлог као прелазно решење стим да би Србија имала и суверенитет када су у питању региони са српском већином (ту треба рачунати и протеране србе са КИМ) као и манастирске и црквене земље-области.То би био највећи компромис који би Србија могла да уради.Тражити више од Србије је нереално.

Vlada

10.02.2021. 22:46

@arsa - Неки су отерани то је тачно Можда не знаш да је у Пећи било преко 70 одсто срба данас је обрнуто има их нешто мало око Патријаршије.Сви су скоро у Београду.Они су отишли продали имања.

Srba

10.02.2021. 19:02

Poštovani G-dine Šariću, Ja ne znam iz koje ste Banovine Hrvatske, pretposravljam iz Zagorja ili Istre.Samo tamo u Hrvatskoj nema animoziteta prema Srbima.6 godina sam studirao u Rijeci.Hrvatsku sam proputovao uzduž i popreko, nema grada u koji nisam bio.Do pojave Savke i Mike sve je svuda bilo normalno.Sa pojavom mas-poka sve je krenulo naopako.Ne znam zašto, ne bavim se politikom ali mi nikako nije jasno kako se sve to okrenulo naopačke.Hvala Bogu da ima takvih kao što ste Vi i moja drgarica-prijateljica iz tog vremena Vedrana Rudan.Ne verujem da me se seća, 50 godina je prošlo.Pozdravite je ako se poznajete.Hvala Vam za sve izgovoreno.Jedan Ste od mnogo velikh Hrvata. Iskreni pozdrav,Srba

Ml

10.02.2021. 19:54

Aman ljudi, istoricar je neko ko zavrsi fakultet istorijskih nauka. Ovaj nije video ni filozofski faklutet, a kamoli katedru za istoriju. Pre nego sto nekoga proglasiti istoricarem, lekarom, nuklearnim fizicarom, proverite sta je zavrsio.

Jovo

10.02.2021. 19:59

g.Mandicu, mi Srbi(99%)smo svesni da nam hrvati nisu nikad ni bili niti su sad a nikad nam nisu ni potrebni kao prijatelji za vjeki vjekova.Drzite se tamo gde ste ,sami ste svesni da ste na tuđem ,na ukradenim. Na zemlji koja nikad nije bila vaša i koju ste opljačkali i prisvojili zahvaljujući onima koji i ono što i sami imaju su oteli drugima. Da bog zna za pravdu davno biste bili u paklu, ako ni zbog čega ono zbog Jasenovca, vi,a vaši tvorci zbog starosedelaca Američkog kontinenta.