IVICA DAČIĆ: Đukanovićev napad na Vučića je alibi za njegove sopstvene greške

Tanjug

07. 02. 2021. u 12:34

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da predsednik Crne Gore Milo Đukanović nastavlja sa optužbama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića zato što mu je to alibi za sopstvene greške i probleme koje ima, a koji su prouzrokovani promenom vlasti,

ИВИЦА ДАЧИЋ: Ђукановићев напад на Вучића је алиби за његове сопствене грешке

Ivica Dačić / Foto Tanjug

On je, povodom najnovijih optužbi Đukanovića na račun Srbije koje je izneo u intervjuu podgoričkoj Pobjedi, rekao da Srbija na to neće reagovati istom merom i da je naš prioritetni interes da se sačuva politička i regionalna stabilnost.

- Mi nećemo reagovati istom merom, odnosno nećemo dodatno zaoštravati situaciju u regionu, a svakoga dana se utrkuju ko će davati izjave za koje misle da će izazvati reakciju sa naše strane - rekao je Dačić gostujući na Pinku.

Naveo je da je za Đukanovića pitanje Nikšića veoma važno zato što je to njegov grad i da se sigurno neće libiti da upotrebi sva sredstva da tamo pobedi, imajući u vidu da je, dodaje Dačić, talas promena na parlamentarnim izborima obuhvatio i Nikšić, odnosno da je Đukanović izgubio u tom gradu na parlamentarnim izborima.

- Kako će sada biti na lokalnim izborima, to je za njega veoma bitno - rekao je Dačić.

Podsetio je da je Đukanović, kada su bili parlamentarni izbori u Crnoj Gori, i tada optuživao Vučića i Srbiju da se mešaju, vrše pritisak i na neki način učestvuju u njihovoj kampanji, te dodao da sva istraživanja javnog mnjenja govore da je Đukanović "pao" zato što je doneo Zakon o slobodi veroispovesti, što je "udario na veru".


- Teško je objasniti da to može da bude meta političke kampanje, ali on je tu ujedinio i one koji su Srbi i one koji su Crnogorci, a koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ne čudi me niz ovakvih izjava, niko nikada kod njih neće priznati svoje greške nego će optuživati Beograd, ali linija kojom mi idemo i koju smo zacrtali ovde u Srbiji je da na uvrede i provokacije ne odgovaramo načinom na koji to rade u regionu - rekao je Dačić.

Istakao je da je prioritetni interes Srbije da se sačuva poltička i regionalna stabilnost što, dodao je, znači da se stvore uslovi da se postignu krupni koraci napred u oblasti ekonomije.

- To je nešto što će najviše zainteresovati i pogodovati građanima. To znači da sada, umesto da pričamo o međusobnim optužbama i sukobima, zatvaranju granica, naša ideja je potpuno drugačija, a to je da se slobodno kreću ljudi, roba, kapital - to su osnovni principi i Evropske unije - rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju