PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u zvaničnoj poseti Francuskoj. Njega je u Parizu dočekao francuski predsednik Emanuel Makron i oni su razgovarali oko četiri sata.

Slobo

01.02.2021. 18:33

Kompromis treba uvek primeniti i na svakom mestu gde je to moguće. Isto tako kompromis je jedino rešenje za Kosovo. Imamo podršku Francuske, samo da se sve lepo sprovede i uspešno

Gaga

01.02.2021. 21:52

Podrska Francuske Srbiji za evropske integracije i za dijalog sa Pristinom ce za nas biti velika stvar. Narocito me je odusevio docek predsednika Vucica u Parizu, Francuzi su zaista veliki ljudi.

Dragan

02.02.2021. 04:28

Da Francuska ceni i poštuje Srbiju najbolje pokazuje način na koji su docekali predsednika. Moramo nastaviti dobre odnose i jačati saradnju koja će biti na obostranu korist.

Lazar

02.02.2021. 07:42

Razgovori dva lidera,jednog Evropskog drugog sa Balkana koji ce doneti niz povoljnosti kako na ekonomskom tako i na politickom planu po Srbiji.

Marko

02.02.2021. 07:52

Nastavlja se lavovska borba naše trenutne vlasti za izgradnju, napredak i razvoj Srbije, svesni smo da ima onih koji su protiv toga ali oni nas ne interesuju. Srbiji su potrebni oni koji se bore i rade a ne neradnici.

Marina

02.02.2021. 09:10

Francuski predsednik Makron je jedan od najmoćnijih evropskih lidera, uz njegovu podrsku brže ćemo napredovati na evropskom putu, kao i pomoć u rešenju oko KiM.

Srpkinja Azurna Obala

02.02.2021. 12:45

Postovanje predsedniku Macron i predsedniku Vucicu ! Zivelo francusko-srpsko prijateljstvo ! Na Solunskom frontu, u rovovima i jurišima, srpski vojnici nisu bili sami. S' njima su bili francuski vojnici. U to vreme, srpski vojnici su nosili francuski šlem, gađali iz francuske puške, nišanili iz francuskog topa, jeli francuski hleb, pili francusko vino, pušili francuski duvan... Neizmerna je njihova ljubav prema Francuskoj. Očevi i dedovi su tu ljubav prema Francuskoj preneli na svoje sinove ,unuke i praunuke.Ta konstrukcija nije bila vezana samo za diskurs, već i za klesanje u kamen tog prijateljstva.Podsećanje na zajedničko savezništvo i prijateljstvo tokom istorije može da doprinese boljem i većem zbližavanju. Thiais.. tu je na vojnom trgu sahranjeno 700 srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata. ,Saint Mandrier, sahranjena 22 srpska vojnika ,više od groblja, to su mesta sećanja na ove ljude koji su umrli na francuskom tlu. S'postovanjem , Praunuka Solunca Zivojina Maric .