STEFANOVIĆ ODGOVORIO PALMI: Zalažem se za uvođenje obaveznog vojnog roka

Tanjug

28. 01. 2021. u 19:06

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas u Skupštini da se zalaže za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, da će o tome biti povedena ozbiljna rasprava, a veruje da će ponovo biti uvedeno služenje vojske.

СТЕФАНОВИЋ ОДГОВОРИО ПАЛМИ: Залажем се за увођење обавезног војног рока

Foto Tanjug

- Podržavam tu ideju, odluka nije doneta, videćemo sve faktore. Mada iskreno mislim da će to biti i da bi to bio korak napred za bezbednost naše zemlje - rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje poslanika JS Dragana Markovića da li će biti uveden obavezan vojni rok ili su to, kako je rekao, samo prazne priče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

vladimir

29.01.2021. 15:49

Sram bilo one koji šire defetizam i protiv su vraćanja služenja vojnog roka ,brukaju Srpski narod i slavnu Srpsku vojsku. Brukaju heroje sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Branilaca, Beograda, Košara, Paštrika i mnogih drugih bitaka. Nije istina da nema obaveznog služenja vojnog roka. Primer "neutralne" Švajcarske. Tamo je obabeza služenja vojnog roka, sa tom razlikom da se može birati 3 ili 6 meseci. Oni lenji koji služe 3 meseca idu dva puta godišnje na vojnu vežbu po sedam dana. Ko služi 6 meseci ide jednom godišnje sedam dana na vojnu vežbu. Čak imaju odela kod kuće. Oni uz granicu većina ima i oružje. Što sam i lično video.Dok Francuzi uvode u škole od osmog razreda vojničku obuku do kraja školovanja. Nekada, dok nam nisu bili isprani mozgovi zapadnim "vrednostima" mi smo pravili ispaćaje u vojsku na ponos roditelja. Sad bih tajkuni, mafijaši da im tatini sinovi i mamine maze voze crne džipove, a da ih sirotinja i seljaci čuvaju. Zakon mora važiti za sve . Dužnost svakog građanina da se mora obučiti vojnim veštinama, rukovanju vatrenim oružjem, savremenim sredstvima, minama, spašavanju sebe,komšija i porodice u slučaju prirodnih katastrofa, poplava, zemljotresa, požara kao i ubačenih terorista i njihovo prepoznavanje. Zbog toga vojni rok mora biti obavezan. Oni koji šire defetizam mora da su ispranih mozgova. To su zapadnjaci i hteli da bih mogao svako da se iživljava nad Srbijom. Ali patriota uvek ima ova zemlja pa će razum i potreba države za očuvanju nezavisnosti suvereniteta svoje domovine i usvojiti pod hitno ovaj zakon o vraćanj Vojnog roka i bez rasprave. Vojni rok i nije ukinut već privremeno zamrznut . To će olakšati i ubrzati donošenje vraćanja vojnog roka i bez rasprave. Kad su suspendovali vojni rok uz pomoć NATO alijanse i posebno Engleske , nisu organizovali nikakve rasprave.