LAZANSKI OTKRIO KOG RUSKOG ORUŽJA SE AMERIKANCI NAJVIŠE PLAŠE: Nuklearni torpedo može izazvati cunami i zemljotrese (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2021. u 12:15

AMBASADOR Srbije u Ruskoj Federaciji, NJegova ekselencija Miroslav Lazanski, odgovorio je na pitanje voditeljke u Sputnjikovoj emisiji ,,Od četvrtka do četvrtka" sa Natašom Milosavljević, kog ruskog naoružanja se Amerika najviše plaši.

ЛАЗАНСКИ ОТКРИО КОГ РУСКОГ ОРУЖЈА СЕ АМЕРИКАНЦИ НАЈВИШЕ ПЛАШЕ: Нуклеарни торпедо може изазвати цунами и земљотресе (ВИДЕО)

Foto: Pink TV Printskrin

- Amerika pokušava da Rusiji nametne novu trku u naoružanju, ali Rusi idu sa sistemom asimetričkog odgovora. Idu sa sistemima koje Amerikanci još nisu razvili. To su pre svega rakete hipersoničnih brzina od 9 do 12 mahova, to je ovaj nuklearni torpedo koji može da nosi megatonsku bojevu glavu koja, ako eksplodira blizu američke obale, može da izazove potrese, cunami... Od taktičkih oružja, to je raketa ,,Kindžal", sa kojom se mogu uništavati nosači aviona sa velike udaljenosti. Krajem ove godine ruska armija uvodi novu interkontinentalnu raketu ,,Sarmat", koja nosi deset nezavisnih bojevih blokova, od koji je svaki najmanje snage 150 kilotona. ,,Sarmat" će doći kao zamena čuvenom ruskom sistemu, po NATO kodifikaciji, SS-18 ili ,,Satana". Svi stariji sistemi se zamenjuju novom raketom ,,Jars". U mornaričkom naoružanju sa nuklearnih podmornica klase Borej, imaju raketu ,,Bulava", koja je isto interkontinentalna. 

Lazanski je istakao da je S-500 je u završnoj fazi testiranja, a da  S-400 već dobijaju ruski pukovi protivvazdušne odbrane.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)