BAKIR TRAŽI IZVINJENJE I PARE OD SRBIJE: Vulin žestoko odgovorio Izetbegoviću

Novosti online

03. 01. 2021. u 13:10

БАКИР ТРАЖИ ИЗВИЊЕЊЕ И ПАРЕ ОД СРБИЈЕ: Вулин жестоко одговорио Изетбеговићу

Foto Z. Jovanović

PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović treba da kaže ko je pokušao da ubije predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici, umesto što traži izvinjenje i milijarde od Srbije, smatra ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Prije nego što Bakir Izetbegović pomene ime Srbije ili predsednika Vučića najbolje bi bilo da nam prvo kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici, kada planira da se izvini za taj pokušaj ubistva i da nam saopšti ko su počinioci - rekao je Vulin.

On je primetio da linčovanje, pokušaj ubistva Vučića, tada premijera Srbije, nikada nije čak ni osuđeno, nije ni bezbednosno provereno, niti je neka služba dala neki zaključak.

Vulin je za TV Prva pitao gde je Izetbegović, kao domaćin, bio u trenutku linčovanja Vučića, tada premijera Srbije, u Srebrenici.

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu da Srbija i Hrvatska treba da plate milijarde KM, kao i da treba da se izvini BiH, Vulin je rekao da ne zna da li je Izetbegović to sam smislio ili mu je neko pomogao.

- Dalo bi se razgovarati i te kako o tome ko je odgovoran za početak građanskog rata u BiH. Ako me sećanje ne vara, rat je počeo tako što je ubijen srpski svat - rekao je Vulin.

Osvrnuvši se na izjave o neophodnosti revizije Dejtonskog sporazuma, Vulin je istakao da je za očuvanje mira u BiH potrebno očuvanje sporazuma koji je taj mir donio i sačuvao ga sve ove godine.

Vulin je istakao da Srbija neće dozvoliti gašenje Republike Srpske i njen gubitak, jer volja naroda ne može biti promenjena ni u jednoj prestonici u svijetu, već samo u Banjaluci koja, kako je naveo, voli svoju Republiku Srpsku.

- Prva rečenica: "Dejton je doneo mir" treba da bude dovoljna i upozoravajuća šta ne sme da se dira - poručio je Vulin.

On je naveo da u mnogim međunarodnim krugovima postoji potreba da se izvrši revizija rezultata Prvog i Drugog svetskog rata i da ona treba da bude završena porazom Srba i smanjenjem teritorije i političkog prostora na kome žive.

- Dejtonski sporazum je to zaustavio. Sada se pokušava sa njegovim ukidanjem da bismo došli do toga da Srbija bude slaba - rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Bocan

03.01.2021. 17:27

Brine to što srbi zaboravljaju Bakir ovu ulogu u ratu. Bio je zapovednik svih tajnih službi. Zapovednik mudžahedina koji su odsecali glave Srbima. Naše službe su i dalje inertne kad je on u pitanju. Čak u je dozvoljen astronomsko biznis u Srbiji. Opet to ništa ne znači za otrov koji izbacuje na Srbe.

Beograđanka

03.01.2021. 20:06

@Bocan - Ili npr odakle na teritoriji BiH ,Hrvatska vojska,koja je na teritoriji BiH hapsila Srbe i odvodila ih u Hr zatvore.Muslimani uvek budu Hr cveće,a na kraju smeće,što i zasluže.

stanoje

03.01.2021. 19:19

Jos mi nije jasna jedna stvar: ko je zapoceo I sta je bio povod da se u Bosni dogodilo to sve od 1991? Jel to Bascarsija ili nesto drugo I trece? Ko tu koga muva vec 30 godina?