VUČIĆ I BORISOV: Balkanski tok izuzetan uspeh dve bratske države

Tanjug

02. 01. 2021. u 14:12

ВУЧИЋ И БОРИСОВ: Балкански ток изузетан успех две братске државе

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov konstatovali su danas da je završetak izgradnje gasovoda Balkanski tok i njegovo puštanje u rad izuzetan uspeh dveju prijateljskih i bratskih država.

Vučić i Borisov su u telefonskom razgovoru posebno naglasili da je reč o značajnom podvigu, jer su radovi uspešno završeni u uslovima pandemije korona virusa.

Premijer Borisov je predsedniku Vučiću saopštio važnu vest za Srbiju i njene građane - da je upravo završena prva sekcija auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom.

Cela deonica od Dragomana do Sofije biće izgrađena do kraja 2021. godine, što znači da će time Srbija postati jedna od najvažnijih zemalja na tranzitnom putu između Zapadne Evrope i Istanbula.

Vučić i Borisov razgovarali su o daljem unapređenju ekonomske saradnje, kao i o različitim regionalnim pitanjima.

Jedno od tih pitanja je i izgradnja gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske, koje bi dve zemlje odmah krenule da grade, a koji će, posle izgradnje interkonektora između Bugarske i Grčke, doprineti još većoj stabilnosti i energetskoj bezbednosti u regionu.

Predsednik Vučić čestitao je građanima Bugarske Novu godinu i poželeo da nastave putem napretka.

On je zahvalio premijeru Borisovu na iskrenom prijateljstvu i punoj posvećenosti razvoju bliskih komšijskih odnosa Srbije i Bugarske, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (88)

Vatro Marx

02.01.2021. 14:51

Ok. Russija Kina bratske zemlje odnosi su od uvijek bili odlicni. Sa Bugarima je nemoguce biti bratska drzava, oni su kao prvo priznali Kosmet kao drzavu, i bilo je problema da Bugarskim.

Boban

02.01.2021. 15:18

Ovo je veliki napredak u razvoju i unapredjenju medjusobnih odnosa dva komsijska naroda. Pokazuje se da je saradnja jedini pravi put za dalji razvoj i napredak i Republike Srbije i Bugarske. Verujem da ce tako ostati i u buducnosti.

Jelena

02.01.2021. 15:24

Sa Bugarskom smo prijatelji i partneri na mnogim vaznim projektima pogotovo u oblasti energetike i infrastrukture.Bugarska je jedna od retkih zemalja iz regiona koja je uvek u toku u vezi nasih integracija u EU i uvek su tu da nas podrze.

Katarina

02.01.2021. 15:27

Nikada bolji odnosi sa Bugarskom, iza nas su nesuglasice iz proslosti a pred nama jedna nova era uzajmnog postovanja i podrske u ostvarivanju ekonomskih ciljeva,poput novog gasvcoda i podrske Srbiji ka EU.

Vanja

02.01.2021. 15:32

Uprkos pandemiji koronavirusa, Bugarska i Srbija su uradile više od očekivanog, Balkanski Tok je realnost zahvaljujući obostranom zalaganju dve države , a autoput do Sofije čija izgradnja je predviđena do kraja godine podići će važnost Srbije na još viši nivo.

Petar

02.01.2021. 15:33

Balkanski tok predstavlja veliki korak za našu zemlju ovim smo postigli mnogo i ovo je mnogo dobra vest ovim ćemo se osigurati energetski a ujedno će sam gas proći kroz našu zemlju što je ujedno i plus za dalje tranzit gasa u evropu ovim ćemo ujačati dodatno našu ekonomiju.

Bogdan

02.01.2021. 15:34

Ovo je korak ka velikm investicjama. Ovo je nekad bio samo san a danas je to budućnost. Ja sam prezadovoljan na ovo što je urađeno između dve države zahvaljujući Rusiji postignuti su veliki rezutlati.

Obren

02.01.2021. 15:35

Bugarski su uvek bili naši prijatelji kao i Rusi ova investicija će itekako dosta značiti i za jednu i za drugu stranu.Puna podrška i verujem daće nam se ovo itekako isplatiti.

Mily

02.01.2021. 15:40

Srbija i Bugarska oduvek su bili saveznici i izgradjuju medjusobne odnose na poverenju i zajednickim strateskim ciljevima, sto ce se nastaviti i u 2021. godini, prvenstveno u vezi sa Balkanskim tokom. Susedne zemlje moraju da se uvazavaju i sinhronizuju svoju spoljnu politiku zarad mira u regionu, a i sire.

Cedica

02.01.2021. 17:05

Srbijai Bugarska su prvi susedi i države koje su se uvek međusobno podržavale i sarađivale. Ta saradnja nastavlja se i dalje, dobre stvari ne treba menjati.

Kole

02.01.2021. 17:05

Imamo sjajnu saradnju i razumevanje sa našim komšijama, Bugarska i Srbija gaje sjajne odnose a ovaj projekat će omogućiti stabilno snabdevanje gasom obe države.

Ana

02.01.2021. 17:07

"Balkanski tok" je odličan projekat, a odlično je i realizovan koliko do sada imamo prilike da vidimo. I Srbija i Bugarska imaće višestruke koristi od ove saradnje.

Ognjen

02.01.2021. 18:51

Ovog puta dva istinska prijatelja su se čuli telefonom.Poznato je koliko je prijateljstvo Bojka Borisova i Aleksandra Vučić, uvek rado se čuju i sarađuju. Nakon povlačenja epidemije, Bojko Borisov ponovo će biti drag gost Beograda, i dalje će se planirati zajednički poslovi.

Jovan

02.01.2021. 19:29

Srbija i Bugarska postigle su izuzetno značajne rezultate po pitanju energetskog snabdevanja otvaranjem gasovoda "Balkanski tok", koji će još više učvrstiti prijateljske bilateralne odnose naša dva bratska naroda! Sve pohvale Vučiću i Borisovu!

Sanja

02.01.2021. 20:45

U teskoj godini borbe sa pandemijom, svakako, nije bilo lako, zavrsiti jedan ovako znacajan projekat, kao sto je izgradnja gasovoda. Srbija je uspela. Hvala bratskoj Bugarskoj na saradnji!

Mare

02.01.2021. 21:10

Zbog sigurnog snabdevaje Ruskim gasom Srbija je obezbedila energetsku stabilnost zemlje kao i to da ce u buducnosti sve vise stranih investitora da ulazu kod nas.

Ivana

02.01.2021. 21:23

Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu. Saradnja sa Bugarskom je od velikog značaja za našu državu. Srbija danas ima predsednika kj ujedinjuje ceo Zapadni Balkan.

Audrey Hepburn

02.01.2021. 22:02

Industrija nastavlja da se razvija, a Srbija ekonomski napreduje, što u daljem znači, nova radna mesta i viši životni standard građana. Godina nije mogla bolje da počne.