HVALIO TZV. OVK: Gucati se izjasnio da nije kriv

S.S.R.

18. 12. 2020. u 14:33

PREDSEDNIK Udruženja ratnih veterana tzv. OVK Hisni Gucati izjasnio se danas u Specijalnom sudu za zločine u Hagu da nije kriv po optužnici kojom se tereti za ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti, zastrašivanje svedoka, odmazdu i povredu tajnosti postupka, kao i dela protiv pravosuđa.

ХВАЛИО ТЗВ. ОВК: Гуцати се изјаснио да није крив

Foto: Printskrin

On je u javnost zajedno sa saradnikom Nasimom Haradinajem koji je takođe optužen, na konferencijama za novinare, iznosio poverljive informacije suda koji je u udruženje donosio nepoznati muškarac.


- Ja i moji drugovi po oružju branili smo svoja ognjišta i našu domovinu i ja sam ranjen 3. juna 1999. Danas sam ratni invalid. Nismo mi napali Srbiju, mi smo nevini, nismo krivi. Imam pravo na slobodu i na slobodu itražavanja i imam pravo da izrazim slobodu mišnjenja i da branim vrednosti albanskog naroda i (tzv.) OVK i to ću nastaviti da činim sve do kraja. Po svakoj od tačaka optružnice osećam da nisam kriv. Ja uopšte nisam kriv - rekao je Gucati.

Ranije se pred sudom pojavio Haradinaj koji se nije izjasnio o optužnici već je rekao da su krivi tužioci kojima su "procurile informacije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna