BAJDEN KREĆE NA SRBE NA TRI "FRONTA": Srđa Trifković upozorio na pritiske koje slede (VIDEO)

Novosti online

27. 11. 2020. u 18:51

БАЈДЕН КРЕЋЕ НА СРБЕ НА ТРИ ФРОНТА: Срђа Трифковић упозорио на притиске које следе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Novosti ilustracija

PUBLICISTA i istoričar, prof. dr Srđa Trifković upozorio je da Srbija od nove administracije medijski projektovanog predsednika SAD DŽoa Bajdena ne može očekivati ništa dobro.

- Entoni Blinken, za razliku od Henrija Kisindžera, je tvrdi ideolog liberalnog intervencionizma. On je devedesetih godina, dok je još bio u svojim tridesetim godinama, u svojstvu srednje rangiranog biroktrate bio aktivni saučesnik i veliki zagovornik američkih interevencija na Balkanu, pre svega u BiH 1993. i 1995, a potom i protiv Srbije na Kosovu i Metohiji 1999. godine. on je bio veliki zagovornik tokom rata u BiH da treba ukinuti embargo na isporuku oružja muslimanima i bombardovati Srbe - podsetio je prof. Trifković za Hepi televiziju.

Profesor je rekao da se Blinken rukovodi idejama Madlen Olbrajt, a one su (najprostije rečeno) - mešanje u poslove drugih država.

- To je čovek koji je počeo da gradi svoju karijeru zagovarajući antisrpske intervencije na Balkanu. Srbija od nove Bajdenove administracije ne može očekivati ništa dobro - rekao je Trifković i naglasio da bi ta administracija mogla insistirati na priznanju lažne države Kosovo i na reviziju Dejtona, a što bi značilo ukidanje Republike Srpske.

Trifković je dodao da se i pristalice Mila Đukanovića nadaju da će sa novom administracijom napraviti zakulisni marifetluk koji bi sprečio dolazak istinske alternative DPS-u na vlast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

David i GOLI JATI III

27.11.2020. 23:14

... rekao je Trifković i naglasio da bi ta administracija mogla insistirati na priznanju lažne države Kosovo i na reviziju Dejtona, a što bi značilo ukidanje Republike Srpske. ... UK of YU - Daton 2 ...