SUKOB U LAŽNOJ DRŽAVI ZBOG VUČIĆA: Hoti poručio Haradinaj Stubla da samo on može da saopšti zvanične stavove

Tanjug

26. 11. 2020. u 14:04

PREMIJER privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove, reagujući time na izjavu ministarke spoljnih poslova tzv. Kosova Meljize Haradinaj Stubla da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću neće biti dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije dok se ne izvini za zločine.

СУКОБ У ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ ЗБОГ ВУЧИЋА: Хоти поручио Харадинај Стубла да само он може да саопшти званичне ставове

Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić / Foto EU

Hoti je rekao da izjava Haradinaj Stuble nije zvanični stav privremena vlade i ponovio da on zastupa stavove privremene vlade, a ne pojedini ministri, prenosi portal Reporteri.

- Poštujemo sporazume i zalažemo se za slobodno kretanje, radimo na zatvaranju svih otvorenih pitanja sa Beogradom, ali ponekad su neka pitanja vrlo osetljiva. Svaki zahtev za posetu rešavaće se u kontekstu osetljivosti. Zastupam zvanične stavove (tzv.) Vlade, koordinišem pitanja sa relevantnim ministrima - rekao je Hoti.

On je kazao da je primio pismo specijalnig izvestioca EU za dijalog Miroslava Lajčaka, kao i da je u stalnom kontaktu sa njim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)